Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenMO15-3 sluit topper tegen Diemen winnend af

8 oktober 2023

In een spannende uitwedstrijd stond Almere FC MO15-3 tegenover Diemen MO15-2, met als doel revanche te nemen voor de vorige week met 4-6 weggegeven thuiswedstrijd tegen Geuzen Middenmeer. De trainers en vooral de meiden waren vastberaden om deze topper af te sluiten met een goed resultaat. En dat deden ze met verve, want Almere FC wist met 1-4 te winnen.

Vanaf het eerste fluitsignaal begon Almere sterk aan de wedstrijd. Er werd collectief gejaagd op de bal, er was druk op de tegenstander, en iedere meter gras leek verslonden te worden. Het resultaat liet niet lang op zich wachten, want al snel stond Almere met 0-1 voor. Dit was te danken aan het sterke spel van het team en de onverstoorde concentratie.

Het was ook een wedstrijd waarin de keepster van Almere, Mila S. in de schijnwerpers stond. Ze verving de geblesseerde Alyssa en groeide boven zichzelf uit, met een aantal knappe reddingen om haar team op voorsprong te houden. Helaas kon ze niet voorkomen dat Diemen na een storm aan aanvallen over de linkerflank de 1-1 kon scoren. Zo gingen beide teams met een gelijke stand van 1-1 de rust in. Veel van het spel van Diemen liep over een tweetal belangrijke speelsters, een sterke verdediger die de bal regelmatig afleverde bij de snelle linksbuiten. Op die laatstgenoemde waar veel gevaar vandaan kwam werd in de tweede helft een vaste Almeerse in de persoon van Amber gezet.

In die tweede helft had Almere het voordeel van de wind mee en dat was duidelijk merkbaar. Het team zette direct druk en bleef kort op de tegenstander spelen. Het bleef lange tijd spannend, maar plots was daar een afstandsschot van Chanel waarop de keeper van Diemen een rebound weggaf en diezelfde Chanel kon binnentikken 1-2. De drang naar voren bleef daarna onverminderd hoog, dit resulteerde in een groot aantal hoekschoppen voor Almere, waarvan er twee succesvol werden benut. Eerst was het Mila H. die na een scrimmage de 1-3 scoorde en vervolgens was het Senna die uit een perfect afgemeten corner de bal kon binnenkoppen, waardoor Almere met 1-4 voor kwam te staan.

Ondanks de voorsprong bleef Almere rustig en zocht het naar combinaties via de zijkanten maar in het restant werden er geen goals meer gemaakt. Wat overbleef was euforie bij alles en iedereen van Almere.

Met nog een inhaalwedstrijd voor de boeg hebben drie teams nu de kans om op 12 punten te komen. Hoewel het op doelsaldo moeilijk zal worden om de periode als eerste af te sluiten, hebben de meiden de afgelopen weken een fantastische ontwikkeling laten zien. Met hun vastberadenheid en teamwork hebben ze laten zien dat ze tot grootse prestaties in staat zijn. Op naar de volgende wedstrijd en hopelijk nog meer succes voor Almere FC MO15-3!

In de derde helft werden de meiden door ‘Opa’ getrakteerd op een frietje. Echt leuk om te zien hoe dit team en de aanhang in korte tijd zijn uitgegroeid tot een hechte groep.

 

Bron: Dennis Smit

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.