Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere 2 pakt koppositie

8 oktober 2023

Een perfecte seizoenstart voor FC Almere heeft geleid tot de derde competitiezege op rij. NVC 2 werd met 1-4 verslagen. Hierdoor heeft de ploeg van Engelbert Arrindell de eerste plaats overgenomen in de reserve tweede klasse.

In Naarden stond er veel wind. Het leidde tot wind in de rug in de eerste helft voor FC Almere. De scheidsrechter zorgde alleen wel voor tegengas. Uit een vrije trap stond de spits van NVC duidelijk buitenspel, maar de scheidsrechter besliste anders en kende de 1-0 toe.

Het deed de bezoekende ploeg helemaal niets. Ondanks dat ze in het begin zoekende waren naar een gaatje in de defensie van Naarden. Na de tegengoal was het een minuut later alweer raak aan de andere kant. De NVC-keeper kwam uit en schoot de bal hoog de wind in. Chay Gerber plukte de bal ineens uit de lucht en zag zijn inzet met precies genoeg snelheid in het doel rollen: 1-1.

De Havenaren kwamen niet veel later ook op voorsprong. Een wat te hard genomen corner belandde bij Gerber, die de bal nog net kon binnen houden. Zijn strakke voorzet werd door Karan Kalloe nipt over de lijn getikt.

FC Almere werd nog dominanter en precies op het moment dat NVC nieuwe instructies kreeg werd het 1-3. Mert Zand onderschepte een pass, liep door tot aan de zestien en gaf de bal precies op tijd mee Shay Kooistra, die goed afrondde.

In de tweede helft bleek het elftal van Engelbert Arrindell opnieuw oppermachtig. Een kwartier voor tijd stelde Zand de zege definitief veilig. Hij opende het spel en sloot daarna aan kreeg de bal van Kalloe mee om de bal goed in de hoek te schieten.

De defensie oogde opnieuw solide en kreeg op het buitenspeldoelpunt na nauwelijks gevaar tegen. Jeremy Raschat was dit keer de doelman van het tweede. Na zes jaar zonder wedstrijd speelde hij voor het eerst weer mee. Raschat sloot door het vertrek van doelman Tim Heeren later aan bij de selectie en deed het naar behoren bij zijn rentree bij FC Almere. Door de derde zege op rij is FC Almere 2 opgeklommen naar de eerste plek in de reserve tweede klasse. Alleen ’s-Graveland 2 is ook begonnen met negen punten uit drie wedstrijden.

 

Opstelling FC Almere 2: Jeremy Raschat; Loreno van Veen (65. Pjotr Pos), Ruben Steengraver, Bas Overweel, Lotfy Zabda; Mert Zand, Shay Kooistra (58. Hugo Paraiso), Karan Kalloe; Huzeifa Bahlawan, Quinten Martens (58. Avinash Kalloe), Chay Gerber.

Bron: Pjotr Pos

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.