Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere 2 ongeslagen door in beker

18 september 2023

De zaterdag 2 heeft de goede start van het bekerseizoen omgezet in de groepswinst en de volgende ronde. SV Diemen 2 kwam op bezoek en werd op een 2-2 gelijkspel gehouden.

In de eerste helft was de ploeg van Engelbert Arrindell oppermachtig. Al snel werd duidelijk dat Diemen de opbouw volledig verzorgde via de uitzakkende controlerende middenvelder, en ook aanvoerder. Shay Kooistra schaduwde deze speler en zo waren zijn openingen in de kiem gesmoord.
In de eerste helft was Karan Kalloe de hoofdrolspeler. Aan de bal was hij een belangrijke schakel in de opbouw en ook in de eindfase druk aanwezig met in totaal vier kansen. Een vrije trap van zo’n 25 meter werd genomen door Jesper van Leeuwen. In plaats de bal voor het doel te slingeren, legde de rechtsachter de bal breed op Kalloe, die via de onderkant van de lat raak schoot.

De verdediging stond goed bij de thuisploeg. Lotfy Zabda speelde zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en zat regelmatig goed kort in de duels. Voorin konden ze dus doorgaan met aanvallen. Quinten Martens kreeg nog een goede mogelijkheid vanaf de rand van de zestien, maar raakte de bal niet hard genoeg. De overmacht werd vlak voor rust verder in de score uitgedrukt. Ruben Steengraver dribbelde in en draaide een voorzet uit naar de tweede paal. Chay Gerber kreeg de bal daar halfhoog aangespeeld en plaatste de bal met binnenkantvoet aan de andere kant van het doel. Kalloe zag zich geroepen voor dit buitenkansje en kopte prima binnen: 2-0.

Kalloe en Collin Bogaard bleven in de rust achter in de kleedkamer. Het voetbal werd mede daardoor een stuk lastiger in de tweede helft. FC Almere hanteerde vaker de lange bal en zo speelde Diemen zich langzaamaan meer in de wedstrijd, zonder echte kansen creëren.
Een kwartier voor tijd viel toch de aansluitingstreffer. Een voorzet werd door een Diemen-aanvaller alleen met de borst geraakt, maar toch liet Vincent Lems zich kloppen. Tien minuten later vond Diemen uit het niets weer het net. De spits van de reserve tweedeklasser was weggestuurd en kreeg een penalty toegekend, ondanks een sliding op de bal van Bas Overweel. Lems zat nog in de goede hoek, maar was opnieuw geklopt. Zo eindigde het duel in 2-2. Op basis van de kansen verdiende de zaterdag 2 een stuk meer en hadden ze voor rust verder moeten uitlopen. Dat is een wijze les voor het elftal van Arrindell richting de competitie. Na twee eerdere overwinningen was een punt voldoende voor de groepswinst en dus bekeren ze door.

 

Opstelling FC Almere 2: Vincent Lems; Jesper van Leeuwen, Ruben Steengraver, Bas Overweel, Lotfy Zabda; Karan Kalloe (46. Joey Wierstra), Shay Kooistra, Hugo Paraiso (70. Yari Focke); Collin Bogaard (46. Fouad Bahlawan), Quinten Martens, Chay Gerber (70. Huzeifa Bahlawan)

Bron: Pjotr Pos

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.