Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenKnappe groepswinst voor zaterdag 1

18 september 2023

Als een ploeg in de eerste bekerronde gelijkspeelt, dan is de kans meestal niet groot dat ze doorgaan. Voor FC Almere is dat wel zo gebleken. Na een gelijkspel tegen Odysseus’91 werden ASC Nieuwland (2-3) en Hoogland 2 (2-1) verslagen en werd de ploeg uit Almere-Haven groepswinnaar.

Hoogland 2 had nog niet gewonnen in de bekerpoule, dus FC Almere was de favoriet voor de winst. Toch ging het zo makkelijk nog niet. De kampioen van de reserve hoofdklasse maakte het de Almeerders lastig en bleken stug tot het einde. Wel kwam FC Almere op een 2-0 voorsprong. Mede door de schorsing van Rogier Arduin was Kelvin Hogendoorn terug in de basis. Dat betaalde de linksbuiten uit met de openingstreffer. Tarik Moumen opende naar Hogendoorn en na een moeilijke controle werkte hij hem toch binnen. Moumen was daarna zelf verantwoordelijk voor de 2-0. Na een dribbel voorbij de keeper werd hij neergelegd en nam de penalty zelf. Zo waren de groen-zwarten voor rust goed aanvallend bezig. Op die voet kon de ploeg van Sandor Augustijn alleen niet verder.

De start van de tweede helft was slecht en de bezoekers uit Amersfoort kwamen snel terug tot 2-1. Een gelijkmaker zat er echter niet in.Door de overwinning van ASC Nieuwland op Odysseus’91 werd FC Almere de enige ploeg met minimaal zeven punten en pakte daarmee de groepswinst.
Dat kon de selectie goed voeren op zaterdagavond. Ook het tweede elftal was de nummer één van hun poule en al varend op een boot in Amsterdam kon de selectie goed nagenieten.

 

Opstelling FC Almere: Stann Grosmann; Marthijn Knippenberg, Ruben Gerth (81. Shirwan Hessen), Giovanni Beltzer, Boy Vermast (60. Jesper Haazelager), Zoë Visser, Max Wolters van der Weij (60. Ian Kooistra), Neil Woudstra; Tarik Moumen, Scott Barkema, Kelvin Hogendoorn (65. Rafi Splinter).

Bron: Pjotr Pos

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.