Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenMO15-3 begint seizoen ijzersterk

16 september 2023

De MO15-3  van FC Almere begint het seizoen ’23-‘24 ijzersterk met een tweede overwinning op rij. Het team van coaches Merwin, Quenno en Jonathan kwam uit bij FC Weesp na een snelle achterstand van 2-0  sterk terug en boog de wedstrijd uiteindelijk om naar 3-4 voor de bezoekers.

We weten inmiddels dat wedstrijden met deze temperaturen op kunstgras een ware slijtageslag zijn, maar je moet als team wel altijd wakker zijn als je aan de wedstrijd begint. Je kan beter zelf de 0-1 maken dan dat je meteen achter de feiten aan moet. Helaas was het tegendeel waar, in een gelijk opgaande openingsfase waarin we nog niet helemaal scherp waren was het Weesp die uit een razendsnelle counter de 1-0 kon maken.

Vrij snel daar achteraan viel uit een afstandsschot ook de 2-0 binnen, maar het getoonde spel van de meiden beloofde dat er nog wel wat in het vat zat. Er werd voor iedere meter geknokt en duels werden niet uit de weg gegaan, nu nog het kleine beetje zelfvertrouwen en besef dat er iets moois kan gebeuren.

En langzaam aan zag je dat besef in de ploeg sluipen, maar nog voordat we konden denken aan een tegengoal werd er plots en middenin een lopende aanval afgefloten voor een drinkpauze. Op zich wel een welkome break om even overleg te plegen maar het gekozen moment was op z’n minst merkwaardig te noemen. Maar goed, niet teveel aandacht aan schenken en even de koppen bij elkaar steken. Na de drinkpauze ging ons team er echt in geloven dat er iets mogelijk was en al snel ging Mascana er vandoor en faalde oog in oog met de keeper niet 1-2.

Voor de rust zag het trio trainers, maar ook de inmiddels enthousiast geworden ouders, dat Weesp het moeilijk begon te krijgen. Niet alleen met de hitte maar ook met onze meiden die continue overal bovenop zater. Toch gingen we met een tussenstand van 1-2 rusten. Maar niet voordat Senna met een geweldige afstandspegel van rechts de binnenkant van de kruising trof, dit had meer verdiend want de aanval was ook nog eens heel mooi opgezet.

We konden niet meer dan hameren op het feit dat we zo door moesten gaan en niet lang nadat de 2e helft was begonnen kwam de bekroning op dat harde werken dan ook. Mascana werd wederom met een diepe bal aan het werk gezet en ook deze aanval werd op professionele wijze afgerond 2-2.

De meiden kregen de smaak te pakken en nog geen 3 minuten later was het weer raak, weer Mascana na goed voorbereidend werk van het hele team 2-3 én de hattrick compleet. Onze meiden roken bloed en bleven pushen hetgeen na 5 minuten alweer resulteerde in de mooi uitgespeelde 2-4. En alsof de duvel ermee speelde werd er daarna weer in een veelbelovende aanval van ons gefloten voor de drinkpauze.

Afijn, nog even de meiden complimenteren voor deze ijzersterke fase in de wedstrijd, een paar slokken water drinken en het laatste kwart van de wedstrijd in. Deze voorsprong wilden we niet meer uit handen geven en dus werd er hier en daar wat omgezet. De angel werd hiermee wel een klein beetje uit de wedstrijd gehaald maar de spanning bij alles en iedereen die Almere een warm hard toedraagt werd er niet minder om.

Weesp wist kort voor tijd nog een aansluitingstreffer te produceren, maar helaas voor hen was dat niet meer genoeg om tot een gelijkspel te komen.

Een dik maar dan ook dik verdiende overwinning uit het vuur gesleept dames! Wees trots op jezelf en de teamprestatie en neem dit weer mee naar de volgende wedstrijden. Jullie zien wat plezier en energie leggen in een wedstrijd doet met het resultaat.

 

Geniet ervan.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.