Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere FC 1 stelt winst veilig in absolute slotfase

10 september 2023

In de tweede bekerronde wist FC Almere met 2-3 te winnen van ASC Nieuwland. De derdeklasser stond bijna de hele wedstrijd op voorsprong, maar besliste het duel pas diep in blessuretijd.

FC Almere kwam enorm sterk uit de startblokken. Binnen drie minuten kwamen ze al op voorsprong. Neil Woudstra gaf een perfecte steekpas op Max Wolters van de Weij, die kalm afrondde.
De ploeg van Sandor Augustiijn domineerde in het eerste half uur, maar kreeg wel een penalty tegen. Vincent Lems strekte naar de hoek en had de bal zelfs klemvast. Dat was niet verrassend, want dat was al de derde penalty die binnen de selectie van FC Almere gekeerd werd. Vorige week pakte de jonge doelman ook al een penalty bij het tweede. Stann Grosmann deed dat op zijn beurt ook al in het eerste. ,,We hebben twee goede keepers die het in de komende weken met elkaar moeten uitvechten voor de positie van eerste keeper’’, verklaart trainer Sandor Augustijn.

Na een paar betere drukmomenten van Nieuwland moest Lems toch een tegentreffer incasseren. Daar hoefden de Almeerders echter niet lang om te treuren. Nog voor de rust werd het 1-2. Tarik Moumen maakte zijn actie naar binnen en in plaats van het verwachte schot gaf hij de bal breed op Scott Barkema. De spits legde de bal goed klaar en schoot van randje zestien goed in de hoek.

De tweede helft werd langzaamaan minder leuk, waarbij FC Almere veel gele kaarten ontving. Nieuwland drukte meer vooruit, maar kwam niet tot scoren. ,,De 2-2 hing eerder in de lucht dan de 1-3. We kwamen er niet meer goed uit, maar hielden verdedigend goed stand. In de omschakeling hadden we ze al meer pijn moeten doen.’’

Het duel stevende af op een 1-2 overwinning voor de Almeerders, maar na de 90e minuut gebeurde er nog van alles. Vanuit een ingooi bij de cornervlag op de helft van Nieuwland verloor FC Almere de bal en counterde de ‘Tricolores’ naar de 2-2. ,,Dat mag nooit gebeuren. Rogier (Arduin, red.) en Tarik (Moumen, red.) moeten die bal daar gewoon met zijn tweeën in de hoek vasthouden. Nu stonden we met te veel mensen voor de bal.’’

De Havenaren lieten het echter niet zitten bij een gelijkspel en gingen nog eens naar voren. Arduin kreeg daarbij een grove tackle met twee benen van achteren te verduren. Dat gebeurde vlak voor de dug-out van FC Almere. ,,Dat was donker donker rood. Rogier had er zomaar zes maanden uit kunnen liggen’’, schrok Augustijn, die door zijn reactie op die tackle zelf met rood moest vertrekken.

De lange vrije trap werd er door Woudstra op goed geluk nog eens ingepompt. De Nieuwland-doelman zat hierbij flink mis, waardoor Wolters van der Weij eenvoudig zijn tweede doelpunt van de middag maakte en de overwinning definitief kon vieren.

Augustijn was blij met de overwinning. ,,Een gelijkspel was misschien terecht geweest, maar het gevoel van winnen is heel lekker. De 2-3 was met geluk, maar daarvoor geven we zelf de 2-2 weg. Dit was een mooie graadmeter tegen een goede spelersgroep. Ik ben trots op de groep dat ze ondanks de hitte het karakter heeft getoond dat je nodig hebt in zulke wedstrijden.’’

 

Opstelling FC Almere: Vincent Lems; Marthijn Knippenberg (46. Mathijs van Dijk), Jesper Haazelager, Giovanni Beltzer (63. Ian Kooistra), Boy Vermast; Neil Woudstra, Zoë Visser, Max Wolters van der Weij; Tarik Moumen, Scott Barkema (60. Kelvin Hogendoorn), Rogier Arduin

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.