Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenPurmerend maatje te ‘groot’ voor FC Almere

19 november 2023

FC Almere heeft een 2-0 nederlaag geleden tegen Purmerend. De nummer tien van de competitie stopte de Almeerse derdeklasser af van een overwinning, welke goed was geweest voor de koppositie.

Achterin kende FC Almere veel personele problemen en daardoor werd er veel geschoven met speler. Zo stonden Max Wolters van der Weij en Neil Woudstra niet op het middenveld, maar vormden samen het centrale duo. ,,Op zeven posities waren we gewijzigd. Dat is niet goed voor de automatismen en doordat we Max en Neil achterin opstelden lukte het niet om de aanval te bereiken’’, zag trainer Sandor Augustijn.

Na tien minuten deed de 47-jarige coach al een omzetting door Rogier Arduin vanaf de nummer tien positie weer naar linksbuiten te positioneren en zo schoven Sylvan Speelman en Scott Barkema ook een plekje op.

Op dat moment stond het echter al 1-0. Bij Purmerend speelden een aantal boomlange spelers voorin. Bij de eerste corner was het zodoende al raak met een kopbal in de hoek. ,,We waren wel voor 75% aan de bal, maar daar schiet je niks mee op. Je moet tot kansen komen en dat lukte niet.’’

Halverwege bracht Augustijn verdediger Shirwan Hessen en schakelde om naar 3-4-3. Dat leidde tot kans(jes) van Rogier Arduin en Scott Barkema, maar het lukte niet om te scoren. In de slotfase werd het 2-0 en was de wedstrijd gespeeld.

,,Er was niks mis met onze werklust en wil. Alleen verdedigde Purmerend gewoon heel goed en hadden we misschien toch wat last van de omzettingen. Desondanks verdienden we het ook niet om te winnen’’, besluit Augustijn.

 

Opstelling FC Almere: Stann Grosmann, Jesper Haazelager (46. Shirwan Hessen) (75. Ruben Steengraver), Neil Woudstra, Max Wolters van der Weij, Teun Post; Ian Kooistra (60. Joey Wierstra), Zoë Visser (60. Kelvin Hogendoorn), Rogier Arduin; Tarik Moumen, Scott Barkema, Sylvan Speelman.

Bron: Pjotr Pos

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.