Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenVR1 met 4-0 te sterk voor IJsselmeervogels

20 november 2023

In de regen op een goed, maar zwaar bespeelbaar hoofdveld, wisten onze VR1 de inhaalwedstrijd tegen de VR2 van IJsselmeervogels met 4-0 te winnen.

Vooraf aan de wedstrijd werd de tegenstander besproken en de opstelling bekend gemaakt, welke iets was gewijzigd door blessures. Bij winst zou de derde plaats in de competitie bereikbaar zijn, dus er was maar een opdracht en dat was winnen. Om 14:00 uur werd er op veld 1 afgetrapt en was al snel zichtbaar dat de vrouwen moeite hadden met het nieuwe systeem waarin ze pas voor de 2e keer speelden, maar ook het natte koude weer speelde bij beide partijen niet mee. Gelukkig wisten onze vrouwen weinig tot geen kansen weg te geven en was het Sanne Vlaar, net terug van een blessure, die de openingstreffer voor haar rekening nam, 1-0.

De tweede treffer kwam van de voet van Jessica, die zich op het middenveld met de punt naar voren steeds meer thuis voelde en daarmee de ruststand van  2-0 op het scorebord zette. Na een extra lange rust pauze met hete thee kwamen beide teams weer enigszins verwarmd het veld op voor de tweede helft.

Door de regen, wind en het steeds zwaarder wordende veld werd het spel er over en weer niet beter op, maar onze vrouwen waren zichtbaar sterker. Het was dan ook zeker niet onverdiend toen Geneve, uit een prachtige aanval en voorzet van Jessica de 3-0 prachtig binnen tikte. Even leek het op een eigen doelpunt van IJsselmeervogels, maar het was het voetje van Geneve die de bal over de lijn tikte.

Het vierde doelpunt kwam weer voor rekening van Jessica, die een door de keepster van IJsselmeervogels slecht verwerkte bal, deze makkelijk in de zestien kon aannemen om de bal daarna snoeihard van een meter of drie binnen te schieten en de eindstand van 4-0 op het scorebord zette.

Door deze uitslag staan onze VR1 nu na 6 wedstrijden, met 12 punten en +14 doelpunten, op een prachtige 3e plaats in de competitie.

 

Wauw dames, top gedaan, ga zo door.

Peter VR1

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.