Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenNipte nederlaag MO13-1 bij hoofdklasse debuut

11 september 2023

Afgelopen zaterdag moesten de meiden aantreden voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2023-2024. Er stond een uitwedstrijd tegen AFC IJburg op het programma. Zo’n beetje de enige tegenstander in de eerste fase waar je liever geen uitwedstrijd tegen wil spelen. Het sportcomplex heeft zo weinig parkeergelegenheid dat je vrijwel zeker veroordeeld bent tot parkeren op zo’n 15 minuten lopen. En met de temperaturen die tegen de 30 graden liepen was dat al geen pretje. Ondanks de hitte hadden de meiden er toch veel zin in.

Om 12:25 uur werd er afgetrapt op veld 3 van IJburg. Onze meiden hadden het in de beginfase lastig en leken een beetje overlopen te worden door IJburg. Onrust zorgde daarbij al snel voor een tweetal corners waarbij we onzeker oogden en door persoonlijke fouten direct tegen 2 tegengoals aanliepen. Zoals vorig jaar ook vaak ons probleem was moesten we al vroeg in de achtervolging. Slecht starten lijkt de achilleshiel van deze ploeg te zijn. Dat moet er uit, en snel ook. Halverwege de eerste helft had de scheidsrechter een drinkpauze ingelast. Voor ons het ideale moment om even de koppen bij elkaar te steken en de meiden erop te wijzen dat er een tandje bij moest. Voetballend waren we niet echt in de problemen gekomen maar 2 corners hadden ons al genekt.


Vanaf dat moment gooiden de meiden er een schepje bovenop. Er werd geluisterd naar de coaches die hadden gezegd om de bal het werk te laten doen en vooral niet teveel te gaan lopen. De linies moesten dichter bij elkaar blijven en in de duels moesten we er wat steviger in gaan. Dit leidde in het restant van de eerste helft tot een aantal mooie kansen. Helaas voor ons had de keeper van IJburg elke keer een antwoord. Bij de rebounds die zij keer op keer weggaf waren we echter niet scherp genoeg. Tot aan de rust was het spelbeeld veranderd. IJburg kwam niet zo vaak meer bij ons doel en wij wisten meer druk te zetten. Uiteindelijk vielen er voor de rust geen goals meer.

In de rust gingen we naar de kleedkamer om even uit de verzengende hitte te zijn. De zon brandde fel en dat had zijn effect op de meiden. Meerdere meiden gaven aan rijp te zijn voor een wissel. Maar helaas konden we maar 2 meiden wisselen. Noodgedwongen gingen we de tweede helft in met een zwaar aangepaste opstelling. Zo had Mila de plek van Iris op doel overgenomen en stonden Iris, Yuna en Nova met Kelsey in de verdediging. Maar zo blijkt dat je soms met noodingrepen tot bepaalde inzichten kan komen. De verdediging stond goed en we kwamen steeds meer aan voetballen toe.

IJburg wist nog zelden gevaarlijk te worden en wij kwamen er meer dan eens gevaarlijk uit wat leidde tot een aantal 1 tegen 1 situaties voor de keeper. Helaas stond het vizier nog niet op scherp waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. Tot ongeveer 10 minuten voor tijd. Jessie Lee stond scherp, maar zeker niet buitenspel. Nova bediende haar met een fraaie pass achter de verdediging. Door haar snelheid was Jessie Lee haar tegenstanders te snel af en ze kon af op de uitkomende keeper van IJburg. Jessie Lee bleef ijzig cool en schoof de bal rechts langs de keeper in de hoek van het doel. De aansluitingstreffer was een feit. Er was nog voldoende tijd om voor de gelijkmaker te gaan. De meiden deden er nog een schepje bovenop en de coaches besloten nog wat omzettingen te doen om een doorbraak te forceren. Met nog ongeveer 1 minuut te spelen werd Keli weggestoken. Ze ging met verdedigers in haar nek op de keeper af. Doordat ze iets uit balans werd gebracht raakte ze de bal net niet goed waardoor de laatste kans op een punt verloren ging.

De wedstrijd eindigde in 2-1 voor AFC IJburg. Een onnodige nederlaag voor ons doordat we het in de eerste 10 minuten hadden weggegeven. Een beter resultaat zat er absoluut in. Er zit voldoende voetbal in dit team om de komende periode met veel vertrouwen tegemoet te gaan. De warmte speelde vandaag zeker een rol en daarnaast ook het feit dat we pas 1 keer hadden getraind. Deze week hebben we 2 trainingen waarin we stappen willen zetten. Op naar de volgende wedstrijd thuis tegen BFC volgende week.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.