Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenMO13-1 leidt opnieuw een nederlaag in de Hoofdklasse

9 oktober 2023

In de een na laatste wedstrijd van de eerste fase mochten de meiden afgelopen zaterdag ochtend om 9:00 uur aantreden tegen DESTO. Op papier was dit een wedstrijd waarin er kansen lagen voor onze meiden.

Acht van onze meiden waren op vrijdag terug gekomen van kamp. De vermoeidheid was bij meerdere meiden van het gezicht af te lezen. Twee avonden achter elkaar diep in de nacht pas gaan slapen doet wel iets met kinderen van deze leeftijd. Toch hadden de meiden er zin in.

De wedstrijd begon goed. De meiden gooide de beuk erin en wisten al snel in de buurt te komen van het vijandelijke doel. Een schot van afstand werd net buiten het strafschopgebied door een verdediger met de hand geblokt. De scheidsrechter was gedecideerd en gaf een vrije trap aan Almere. Fenne nam plaats achter de bal en schoot die onberispelijk in de rechter bovenhoek. De keepster van DESTO had geen antwoord, 1-0. Dit gaf de burger moed.

Ondanks dat het spel redelijk op en neer ging kreeg DESTO wel meer kansen maar wisten ze die keer op keer om zeep te helpen. Totdat ook zij een vrije trap kregen op een identieke plek als vanwaar Almere eerder de 1-0 scoorde. Zelfs de aanleiding was identiek. Nu maakte één van onze meiden hands. Ook de vrije trap van DESTO vloog, buiten bereik van onze keepster Mila, in de bovenhoek, 1-1.

De eerste helft bleef het spel op en neer golven waarbij Almere moeite had om in de laatste fase kansen te creëren. Iets wat DESTO wel lukte. Echter vonden zij keer op keer één van onze verdedigers of Mila op hun pad. In de eerste helft wist DESTO ondanks goed verdedigen en keepen toch nog 2 keer een gaatje te vinden en zo gingen we met een 1-3 achterstand de rust in. De vermoeidheid droop duidelijk van onze meiden af.

In de rust waren de coaches duidelijk. Er moest meer energie in deze wedstrijd worden gestopt. Daarnaast moesten de linies ook dichter bij elkaar blijven spelen om minder ruimte weg te geven aan DESTO. Alleen zo zouden we nog kans maken op een goed resultaat.

Ondanks de wegvloeiende energie wisten de meiden de rug te rechten en de tweede helft meer energie in de wedstrijd te stoppen. Het spelbeeld veranderde hierdoor. DESTO wist niet meer tot uitgespeelde kansen te komen en moest zich noodgedwongen beperken tot afstandsschoten. Die pogingen werden meermaals door Mila kundig onschadelijk gemaakt. Ook onze achterhoede stond de tweede helft een stuk beter en wist daardoor DESTO lang van scoren te houden.

Het middenveld en de aanval wisten het echter steeds minder goed te belopen en daardoor werden we tegen het einde van de wedstrijd toch weer met de rug tegen de muur gedrukt. Hierdoor kwam DESTO helaas nog 3 keer te scoren waardoor er uiteindelijk een 1-6 uitslag op het scorebord kwam.

Komende zaterdag is de laatste wedstrijd van de eerste fase uit tegen CJVV uit Amersfoort. We zullen daarna naar verwachting de Hoofdklasse voor nu achter ons laten en na de herfstvakantie opnieuw onze kansen beproeven in de eerste of tweede klasse. Welke klasse het wordt hangt af van waar de KNVB ons indeelt.

Voor nu energie bijtanken, weer 2 keer keihard trainen deze week en de eerste fase met opgeheven hoofd afsluiten in Amersfoort.

 

Bron: Rik Glijn

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.