Sportpark De Marken 81355 ES Almere

G voetbalNieuwsWedstrijdverslagenG-team heeft kampioenschap in eigen hand

11 december 2023

De dag dat ons G team een goede stap kan zetten naar het kampioenschap. De wedstrijd is tegen de nummer 1 NVC G3 uit Naarden. De mannen en dames zijn zenuwachtig wanneer ze binnen wandelen om 0915 uur in de kantine van FC Almere.
Vandaag om 10:15 uur thuis op kunstveld 3a mogen we aantreden tegen de nummer 1. Vorige week speelden we nog uit 3-3 tegen ze.

Vlak voor de wedstrijd begint zien we iemand met een klein drafje naar het veld komen. Het is de voorzitter Arno van As die speciaal komt kijken naar het G team.
De spelers worden nog zenuwachtiger wat we terug zien in het veld. De wedstrijd begint en onze Kya, de enige dame vandaag, in de spits.
Ze neemt de bal aan en legt aan. Met een harde knal schiet de bal net voorlangs. De afstandschoten van Perry, Serge, Djoel, Meeuwis, Gino en Manus komen niet door de gele muur heen.
En laten we wel zeggen dat NVC een hele goed keepster op doel heeft staan.

De rust valt.

We beginnen met Tim in de spits die overigens weer een voortreffelijke balhandeling had in het veld. De voorzitter die normaal bezig is met het voorzitten van de vereniging begint spontaan te schreeuwen als onze G spelers aan de bal zijn.
Het enthousiasme dat onze spelers hebben is aanstekelijk. De toeschouwers aantallen langs de lijn groeien.

Een vrije schop voor NVC.

De bal wordt klaar gelegd en hard schoten. De bal komt in een dwarrel terecht voor de goal. Gino wilt de bal wegschieten.
Alleen het onmogelijke gebeurt. Gino schiet snoeihard in zijn eigen doel strak in de kruising. We komen 0-1 achter. De teleurstelling is te zien.

Na oppeppende schreeuwen vanaf de zijlijn bedenken onze toppers opeens dat zij gewoon de beste zijn. Perry legt aan en raakt de bal half. De bal rolt met een slakken gang door 2 verdedigers hun poortjes heen zo het doel in 1-1.
Er wordt gewisseld want Manus is uitgevallen. De toren van FC Almere is gevallen.

3 minuten voor tijd geeft Manus aan dat hij nog kan en wilt spelen. De zijlijn beslist dat het prima is om Manus nog in te zetten.
Manus haalt de bal weg voor zijn eigen doel. Serge gaat aan de haal maar wordt gestopt door de rechtsback van NVC. Meeuwis pikt de bal op en schiet de bal tussen de palen. Alle spelers zijn door het dolle heen. De 2-1 staat op het scorenbord. NVC valt aan en knokt er een paar kansen uit. Door het fantastische keepen van Jahmaro vandaag kan NVC niet scoren.

Maar dan is daar uiteindelijk het laatste fluitsignaal. FC Almere G1 wint van NVC G3 met 2-1. Woensdag speelt de nummer 2 nog tegen de nummer laatst.
Het enige wat ons G team moet doen is aankomende zaterdag winnen bij en tegen Zuid Oost United en onze toppers zijn definitief Kampioen en ongeslagen.

 

De  trainer

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.