Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenMO13-1 werkt aan eerherstel met zege op ‘t Gooi

9 december 2023

De meiden van de MO13-1 van FC Almere hebben zaterdag hard gewerkt aan hun eerherstel, thuis hielden ze onder aan de streep een 3-0 overwinning over tegen de bezoekers van ‘t Gooi.

Na de midweekse kraker tegen AS’80 konden de meiden de bittere nasmaak van het verlies in die wedstrijd vandaag wegspoelen. En nogmaals eigenlijk gaat het hier alleen om de spreekwoordelijke nasmaak want het niveau wat de meiden in die wedstrijd als collectief aantikte was bizar hoog. De wedstrijd van vandaag stond gepland  op veld 2 maar daar liep een eerder gestarte wedstrijd behoorlijk uit. Onze warming up deden wij dus samen met de toppers van het G-team op veld 3 die vandaag ook een belangrijke wedstrijd op het programma hadden staan.

Bijna een kwartier later dan gepland floot onze eigen topper Gijs, wederom geassisteerd door Ernesto als grensrechter voor het begin van de wedstrijd. Onze verslaggever ter plaatse was vandaag Esther die de taken van Sjoerd waarnam. We begonnen in een inmiddels vertrouwde opstelling, waarbij we direct moeten aantekenen dat het voor ons als trainers op dit moment zeer lastig selecteren is in een team waarbij er momenteel niemand buiten de boot valt qua niveau. Aan de ene kant een enorme luxe voor maar ook lastig om uit te leggen aan dames die 10-15 minuten van de kant moeten toekijken hoe hun ploeggenoten het er vanaf brengen.

Voor beide ploegen was het even aftasten hoe de tegenstander stond, maar duidelijk was wel direct dat onze meiden en weer goede zin in hadden. De druk was hoog en er werd weer voor iedere meter geknokt. De eerste kans voor Almere was direct een doelpunt, een verre uittrap belande achter de verdediging van ‘t Gooi en door het verschil in snelheid konden we deze kans verzilveren en stond de 1-0 al vroeg op het scorebord.

De voorsprong gaf Almere vertrouwen waardoor we gestaag verder konden bouwen aan een resultaat. Dat resultaat kwam er 10 minuten later door een scrimage die het gevolg was van een hoekschop. Sara was degene die mocht afdrukken en de 2-0 achter de goalie van ‘t Gooi schoot.

Na de 2-0 bleef het niveau hoog alleen wist ‘t Gooi zich ook enigszins te herpakken waardoor het een meer gelijkwaardig duel werd. Een enkele keer hing de 2-1 zelfs even in de lucht, maar door als team te blijven knokken kon die telkens worden voorkomen en gingen we met deze tussenstand rusten.

In de rust kwamen de thermosflessen met warme thee en chocolademelk tevoorschijn die de moeders thuis voor hun kroost hadden klaargemaakt. Ook de trainers werden door Tamara getrakteerd op een warm bakkie.

Na een kort bezoek aan de kleedkamer werd het veld weer opgezocht om te starten met de tweede helft. Vanuit de meiden zelf werd via onze aanvoerder Fenne nog wel even aangegeven dat er door het wisselen wat onwennige situaties waren ontstaan op het veld en of we die als trainers nog even wilden corrigeren. Dit zijn de signalen uit de ploeg waar je alleen maar blij van kunt worden als trainer zijnde.

Het bleef een mooi en correct duel, waarbij veel energie ging zitten in het onder druk houden van de tegenstander. ‘t Gooi kreeg ik de tweede helft een serie hoekschoppen te nemen en dat zijn de momenten waarop we nog wel eens kwetsbaar zijn. Vaak door goed verdedigen, maar soms ook met een gelukje werden de ballen buiten het Almeerse doel gehouden en konden we tegen het einde van de wedstrijd via een mooie uitbraak de einduitslag nog iets vergroten naar 3-0.

Wat een mooie teamprestatie was dit weer vandaag. Zowel op het veld, als op de bank, maar zeker ook rondom het veld, iedereen draagt zijn steentje bij om de meiden hun wedstrijden te kunnen laten spelen. Dit is wat een team nodig heeft om tot grootse prestaties te komen.

 

De wederom trotse trainers,

Rik, Koen en Dennis

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.