Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere MO15-2 – AFC IJburg MO15-1

15 december 2023

Gelukkig thuis tegen AFC IJburg thuis kan het al druk zijn op de parkeerplaats maar bij IJburg is parkeren toch wat lastiger.

Raimond, na 2 overwinningen, weer vlaggen en Michel neemt het coachen weer op zich. Maarten de vaste scheidsrechter (zolang hij in het land is). Afwezig zijn Imane, Elin beiden ziek en Lara een weekend bij paps. Mams samen met de mamma’s van Kenza en de grote zus van Sanne ook niet van de partij althans wel aanwezig maar druk in de kantine bezig met patat bakken.

Veld 5 een moeilijk te bespelen grasmat. Combineren is moeizaam en als snel wordt vaak de lange bal gezocht. Desondanks komt FC Almere snel op een 2-0 voorsprong. Twijfels of de tweede goal wel telde uiteindelijk, ondanks of dankzij groeipijnen aan mijn neus de juiste beslissing. Het spelbeeld werd er niet beter op en IJburg rook zijn kans na eerst nog een redding van Sanne met 1 hand kwam er een onverwacht schot vanaf onze rechterkant en deze ging dan ook zomaar door de benen van Sanne en het stond 2-1.

Vlak voor rust was het even schrikken, Leona, die er gelukkig weer bij is, voelde zich niet lekker en vroeg om een wissel.

De tweede helft wat gelukkig de 3-1 voorsprong, De ban was gebroken en FC Almere bouwde snel de voorsprong op naar een 5-1 voorsprong. Dina, terug van een blessure, speelde uitstekend. Lauren, heerser op het middenveld, kreeg wat last van haar knieën en werd gewisseld. Darin werd doorgeschoven naar het middenveld, Kenza en Reka (nog gefeliciteerd Reka) centraal en Chiara en Gloria op de zijkanten.

FC Almere ging opzoek naar meer goals met in de aanval Liv, Feline en Eva en vanaf het middenveld een goed opkomende Jara en Lila liep de score op  naar 7-1. Moeilijk te zeggen wie de lady van de match zou worden; Dinah, Lauren, Lila of Chiara.

Pinokkio maakt ook wel een kans

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.