Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere MO 15-1 Kampioen

31 mei 2024

FC Almere MO 15-1 Kampioen

 

“If everyone is moving forward together, then success takes care of itself”

Henry Ford  (30 juli 1863 – 7 april 1947)

 

Het is half augustus wanneer het seizoen 2023-2024 van start gaat bij FC Almere. Dit seizoen staat er iets speciaals te gebeuren bij de club. FC Almere gaat voor het eerst in haar bestaan een officieel jeugdselectieteam bij de meiden starten, de MO 15-1. De beste voetbalsters van de club in deze leeftijdscategorie en jonger gaan een 16-tal vormen en zijn het begin van een meerjarig project bij FC Almere om meisjesvoetbal naar een hoger plan te tillen.

De verwachtingen zijn hoog gespannen bij de speelsters, ouders, supporters, de club  en alle andere liefhebbers. Een professionele trainer is aangesteld die de groep naar een hoger niveau moet tillen, de selectie bekend gemaakt en het seizoen kan gaan beginnen. De meiden gaan starten in de hoofdklasse en openen het bal op 9 september uit tegen SVO HZM’22 MO 15-1.

De eerste weken van het seizoen verlopen stroef en gaan helaas niet zoals van te voren gehoopt en verwacht was. Een wisselvallige voorbereiding, verliespartijen tegen Huizen en Bussum plus een snelle trainerswissel maken het niet makkelijk om het vertrouwen in een goede afloop levendig te houden. Ondanks dat er langzaam beter wordt gevoetbald en de interim trainers er het beste van maken, is degradatie naar de 1ste klasse na gelijke spelen tegen Nijkerk, IJVV en verlies van SKV op 21 oktober een feit.

Duidelijk is dat dit niet het gewenste plaatje was dat iedereen voor ogen had, maar dat het plan zoals ingezet bij FC Almere om meisjes voetbal te leren op een hoger niveau, blijft staan. Een nieuwe trainer wordt aangesteld en de selectie wordt uitgebreid. Na goede en duidelijke gesprekken met de speelsters, ouders/verzorgers en de nieuwe trainer over wat vereist is op selectieniveau, wordt het project nieuw leven in geblazen. De eerste trainingen laten meteen zien dat er heel veel talent in de MO15-1 rondloopt.

Op 31 oktober om 18.45, een mooie dinsdagavond, gaat de 2e fase van start. Het gepromoveerde Victoria uit Loosdrecht is de tegenstander. De avond verloopt geweldig voor Almere en blijkt een voorbode van wat er in de rest van het seizoen allemaal mogelijk zal zijn. De wedstrijd eindigt in een 5-1 overwinning en het bezoekende Victoria had geen schijn van kans. Vrolijk, fris en goed combinerend, maakt Almere de ene na de andere goal en na afloop is dan ook iedereen erg blij. Het seizoen is nu pas echt begonnen.

Na een mindere wedstrijd met een 0-2 overwinning tegen Sporting ’70 uit, volgt de 1ste van vele derby’s tegen Waterwijk, “de Angstgegner”.  Er wordt goed gevoetbald, maar helaas te weinig gescoord, en het blijft slechts 1-1. De wedstrijd geeft wel aan dat Almere op de goede weg is, want een overwinning zou verdiend zijn geweest. Na een goede overwinning op Loosdrecht uit 1-6,  een gelijkspel tegen directe concurrent Buitenboys 1-1 en een grote overwinning op De Bilt, (9-0), is het kampioenschap in de 2e fase een feit nadat Buitenboys wordt voorgebleven op doelsalo. Een geweldige stap voorwaarts na het zeer stroeve begin dit seizoen.

 

De teleurstelling is dan ook groot wanneer blijkt dat er geen promotie komt terug naar de hoofdklasse en er opnieuw een strijd moet worden aangegaan in de 1ste  klasse tegen wederom Buitenboys en Waterwijk. Dit keer is het een lange competitie met uit- en thuis wedstrijden. Naast de wedstrijden tegen de twee rivalen uit Almere moet er worden gestreden tegen Spakenburg, Ijsselmeervogels, Huizen en Hooglanderveen.

De start van de competitie is qua resultaten zeer tegenvallend. De openingswedstrijd tegen Spakenburg wordt verloren en er wordt gelijk gespeeld tegen Waterwijk. Buitenboys, dat ook een zeer slechte start kent, wordt nog wel verslagen, maar de avondwedstrijd uit tegen Hooglanderveen eindigt ook in een nederlaag. Na slechts 4 wedstrijden staat FC Almere troosteloos 6e met een achterstand van 7 punten op Spakenburg en Hooglanderveen. Gelukkig is het probleem niet het veldspel, dat gaat eigenlijk best goed, maar de vele kansen worden niet omgezet in even zoveel doelpunten.

De uitwedstrijd tegen Ijsselmeervogels  op 9 maart is de ommekeer in wat tot dan toe een ongelukkige competitiestart is. In eerste instantie lijkt de wedstrijd wederom op een grote flop uit te monden. Na 35 minuten staat er 3-1 voor Ijsselmeervogels op het scoreboord. Een goed gesprek tijdens de rust volgt en de meiden lijken het licht te hebben gezien. De tweede helft is totaal anders en de wedstrijd eindigt in een 3-5 overwinning. De week erop wordt Huizen met grote cijfers van het veld gevaagd, het wordt maar liefst 7-1.

Op 23 maart volgt dan misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen.  De derby bij Buitenboys staat op het programma. Buitenboys doet het tot dan toe niet goed, maar voor deze wedstrijd worden de beste dames uit de mo15, JO14 en MO14 opgetrommeld. De echte MO15 van Buitenboys wordt grotendeels aan de kant geschoven ten favoure van deze talenten om maar te winnen van de concurrent. Het zal ze niet baten, want ondanks het zeer vroege tijdstip van 8.45, speelt FC Almere met zeer snel, direct  en goed voetbal met Buitenboys. Mooie combinaties, passes en goals zorgen voor een mooie zaterdagochtend en met 1-4 is Almere nog zeer genadig voor Buitenboys. Voor zover het nog niet duidelijk was, Almere is terug.

Spakenburg, de nummer 1 op dat moment wordt met speels gemak en volledig kansloos opzij gezet, het wordt maar liefst  6-2. Huizen en Ijsselmeervogels zijn vervolgens geen partij voor de voetbamachine, want met 1-5 en 10-0 is het kampioenschap ineens weer in zicht en lijkt de toon gezet richting de belangrijke thuiswedstrijd tegen  Hooglanderveen.

Op 11 mei is het na een lange vakantie zo ver, de thuiswedstrijd tegen de nummer 1 Hooglanderveen. Als Hooglanderveen wint dan zijn zij zo goed als zeker kampioen, maar als Almere wint nemen zij de 1ste plaats over op doelsaldo en kan er toegeleefd worden naar een kampioenswedstrijd tegen rivaal Waterwijk. Na een lange teambespreking waarin wordt aangegeven dat het nu of nooit is kan de wedstrijd gaan beginnen. Het is een warme middag en het zonnetje schijnt uitbundig. De supporters zijn met grote getalen op komen dagen om naar een, wat beloofd, mooie wedstrijd te gaan kijken. Almere speelt goed en snelle combinaties met veel beweging zorgen ervoor dat na er 70 minuten 4-0 op het scoreboord staat. Hiermee gaat Almere over Hooglanderveen heen naar de 1ste plaats en zijn ze nog 1 wedstrijd verwijderd van het kampioenschap.

Op 18 mei spelen Hooglanderveen en Waterwijk tegen elkaar. Waterwijk wint met 0-2 en maakt  Almere zonder te spelen officieus kampioen. Het doelsaldo is namelijk 23 doelpunten beter dan dat van Hooglanderveen. De laatste wedstrijd tegen Waterwijk wordt een echte kampioenswedstrijd die met maar liefst 0-6 gewonnen wordt. Het is de bevestiging dat de meiden van de MO15-1 meer dan terecht kampioen worden en terug kunnen kijken op een geweldig seizoen. “If everyone is moving forward together, then success takes care of itself”

Gefeliciteerd

 

 

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.