Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalHet seizoen van de VR1

28 mei 2024

Het seizoen van de VR1

Beste mensen,

mijn naam is Hans van Loen en ik ben de trainer van FC Almere VR1. Wij zijn begonnen op 11 augustus met het nieuwe seizoen, met voor het eerst in jaren weer een VR1. Een VR1 elftal is goed voor de doorstroming van het meisjes voetbal. Mijn eerste training en wedstrijd naar aanloop van de eerste oefenwedstrijd op 24 augustus tegen Desto verliep niet zoals het hoort te lopen, 1-6 was de uitslag. De daaropvolgende training ging ook helemaal niet goed, als je altijd de testen uitstelt dan kom je niet ver.

De eerste bekerwedstrijd tegen Buitenboys, we wonnen met 0-5, het leek of ze alle schroom van zich af hadden gegooid, 0-5 ik wist niet wat ik zag. De daaropvolgende bekerwedstrijd in Eemnes gingen we er vol in wat resulteerde in een 4-1 winst, langzamerhand viel alles in elkaar. We kregen ook steeds meer speelsters terug van vakanties en we kregen Geneve erbij in de spits. Dat was misschien wel de sleutel die we misten.

De trainingen konden we verder uitwerken, met name op het gebied van intensiteit, de arbeid moest omhoog en die ging omhoog. Vanaf september meedoen om de bovenste plek, dat was voor de meiden een doel dat we wilden nastreven. De uitgangspositie was de middenmoot, maar die moesten we al in de winterstop bijstellen. Het bestuur en Team Voetbal gaven ons het vertrouwen en de privileges om waar mogelijk van het 1e veld gebruik te maken en bij afgelasting uit te wijken naar een kunstgrasveld. Dank Team Voetbal daarvoor en Arno als voorzitter.

In november ging het zo goed dat ik door Team Voetbal werd benaderd om mijn contract te verlengen, ik heb toen voor 1 jaar bijgetekend.

Na de herfst ben ik wat minder hard gaan trainen maar wel met meer snelheid. Cobu Boys was het slachtoffer van onze dadendrang en ging er met 0-8 vanaf. Een hele goede prestatie en waarbij de trainer van Cobu Boys al voorspelde dat het aan het eind van de rit beslist ging worden tussen FC Almere en SEC, hij heeft gelijk gekregen. We zijn gestaag van de 5e plek naar boven geslopen.

Ik heb zelf 13 jaar betaald voetbal gespeeld bij o.a. RKC Waalwijk, heb bij Holland in Utrecht gespeeld waarmee in 2x landskampioen ben geworden. Verder heb ik een scheidsrechters cursus gevolgd en ben toen gaan fluiten, 25 jaar om precies te zijn waarvan 3 jaar op de C lijst van de KNVB. Als hoogtepunt mocht ik de bekerfinale van IJsselmeervogels op een bomvolle Westmaat fluiten. In trainde toen al mijn dochter bij SV Lelystad, ik heb mijn diploma’s gehaald toen ik nog profvoetballer was en heb uiteindelijk bij vv Unicum, SV IJsselmeervogels, SV Lelystad en Wasmeer getraind. En toen kwam FC Almere waar ik het inmiddels super naar mijn zin heb, echt een club waar iedereen elkaar kent.

En ook al ben je dan nieuw, iedereen is even vriendelijk, dat is voor mij toch een van de voornaamste voorwaarden om in te functioneren.

Op 8 juni is voor de VR1 de grote dag, dan kunnen we historie schrijven in de clubgeschiedenis van FC Almere door kampioen te worden. Wij hopen op een vol Sportpark de Marken, kom ons allemaal aanmoedigen, voor het mooiste spandoek is er een prijs. De aftrap is om 15:00 uur.

 

Komt allen, moedig deze meiden aan, ze verdienen het!

 

Hans van Loen

Trainer FC Almere VR1

 

 

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.