Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere met simpele zege langs FC Weesp

16 oktober 2023

Ook de tweede thuiswedstrijd van de competitie won FC Almere. FC Weesp kwam op bezoek en werd zonder enige hoop op een resultaat met 4-1 verslagen.

Bij FC Almere weten ze wat goed starten betekent. Opnieuw kwam het eerste elftal vroeg op voorsprong. Dit keer was het Giovanni Beltzer die de score opende. Uit een corner van Rogier Arduin kwam de bal voor de voeten van de linksbenige verdediger en schoot hem in het dak van doel binnen.

Het niveau zakte daarna wat, waardoor FC Weesp terug in de wedstrijd kwam. ,,Soms hebben we nog moeite met zo’n team kapotspelen. Want Weesp was geen goede ploeg. Dan moet je het tempo hoog houden door telkens maximaal één-twee keer te raken. Dat doen we op de trainingen fantastisch, maar nog niet altijd in de wedstrijd. Dan denk je hoe kan dat?’’, vroeg trainer Sandor Augustijn zich af.

De Almeerders pakten de draad alweer snel op en liepen voor rust uit naar 3-1. Arduin schoot met zijn linkervoet snoeihard in de verre rechterkruising. ,,Dat was een juweeltje. Rogier schiet altijd heel hard. Hij moet vaker een bal plaatsen, maar als hij hem goed raakt zo als nu, dan vliegt hij er schitterend in. Daarmee was de ban gebroken.’’

Tarik Moumen bracht de marge naar twee. Het was het eerste competitiedoelpunt van de linksbenige aanvaller dit seizoen. In de tweede helft was het eigenlijk alleen nog maar aanvallen voor de Almeerders. Kelvin Hogendoorn schoot via de grond fraai raak in de hoek. Alleen werd de 5-1 van Collin Bogaard na een goedkeurig toch nog afgevlagd wegens buitenspel.

Zo bleef het bij 4-1. ,,Het is resultaat is goed, maar eigenlijk was ik toch een beetje teleurgesteld dat we niet zeven of acht keer scoren. De punten zijn wel overtuigend binnen, dus we kunnen heel positief terugblikken’’, besluit Augustijn.

 

Opstelling FC Almere: Stann Grosmann; Marthijn Knippenberg, Shirwan Hessen (46. Teun Post), Ruben Gerth, Giovanni Beltzer; Ian Kooistra (46. Joey Wierstra), Neil Woudstra, Zoë Visser, Tarik Moumen, Max Wolters van der Weij (70. Collin Bogaard), Rogier Arduin (60. Kelvin Hogendoorn).

Bron: Pjotr Pos

Foto’s: Leno van Dekken (1Almere)

 

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.