Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere 2 alleen aan kop na derbyzege

16 oktober 2023

De zaterdag 2 van FC Almere dendert door in de competitie. De stadsderby tegen SC Buitenboys 2 werd zeer overtuigend met 5-0 gewonnen waardoor de Havenaren nu alleen aan kop gaan van de reserve tweede klasse.

Vanaf het begin van de wedstrijd had FC Almere 2 geen kind aan Buitenboys. Na vijf minuten was het bij de eerste kans al raak. Bas Overweel gaf vanaf halverwege eigen helft een perfecte steekpass over de grond naar Chay Gerber. Voormalig FC Almere-doelman Whesem el Basuoni kwam uit, maar Gerber omspeelde hem en schoot binnen.

De linksbuiten was daarna met een assist opnieuw belangrijk. Zijn schot op de paal kwam voor de voeten van Fouad Bahlawan, die in het dak van het doel raak schoot. Het was de eerste officiële goal voor de spits van FC Almere.

De ploeg van Engelbert Arrindell ging door op aanvallend vlak en scoorde kort na de 2-0 opnieuw. Een voorzet van Karan Kalloe ging in de kluts met Bahlawan en een Buitenboys verdediger het net in.

Het slotakkoord van de eerste helft was opnieuw voor Gerber. Avinash Kalloe vond vanaf rechts Gerber helemaal vrij bij de tweede paal en volleerde lekker binnen: 4-0.

Doelman Vincent Lems had op zijn 19-jarige verjaardag halverwege nog helemaal niks te doen gehad. Ook in de tweede helft zou hij zonder weinig problemen de nul houden en krijgen als cadeau.

Arrindell voerde net als Buitenboys al snel meerdere wissels door. Buitenboys kwam er iets vaker uit, maar het was toch met name FC Almere dat verzuimde de score verder uit te breiden. Zo miste Karan Kalloe een strakke voorzet van Huzeifa Bahlawan voor leeg doel. Yari Focke, die als spits inviel, kon ook een bal in leeg doel binnenschuiven, maar schoot met links veel te zacht. Sylvan Speelman viel ook gevaarlijk in, maar was ongelukkig in de afronding met onder meer een bal op de paal. Het slotstuk was voor Huzeifa Bahlawan, die na een steekpass op maat van Hugo Paraiso om El Basuoni ging en in leeg doel binnenschoot.

Zodoende won FC Almere 2 met 5-0 en verstevigden ze de koppositie met twaalf punten uit vier. ’s-Graveland 2 verloor en staat op negen punten, net als Victoria 2. Aankomende woensdagavond om 20:15 speelt het tweede in de eerste knock-out ronde van de beker tegen reserve eersteklasser Wartburgia.

 

Opstelling FC Almere 2: Vincent Lems; Loreno van Veen, Ruben Steengraver, Bas Overweel, Lotfy Zabda (52. Pjotr Pos); Karan Kalloe, Shay Kooistra, Hugo Paraiso; Avinash Kalloe (52. Huzeifa Bahlawan), Fouad Bahlawan (58. Yari Focke), Chay Gerber (52. Sylvan Speelman)

Bron: Pjotr Pos

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.