Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenAlmere FC VR1 – SEC VR1

2 oktober 2023

Vrouwen 1 verliest, maar maakt het SEC VR1 uit Soest, (een van de favorieten voor het kampioenschap) zeer lastig.

Gisteren was daar dan de wedstrijd uit bij SEC VR1 uit Soest, een tegenstander waar aardig wat dames geen leuke herinneringen uit vorige wedstrijden aan hadden gehad.

Een tegenstander die bekend stond om hoge uitslagen in thuiswedstrijden, een goed ingespeeld team wat al jaren samen speelt etc. etc , maar ook een, laten we zeggen, aanwezige scheidsrechter.

Met al deze informatie en een, door o.a. blessures, wat aangepaste selectie, kwamen we aan in Soest en werd er om 12:30 afgetrapt.

De eerste helft begonnen de VR1 wat onrustig waardoor SEC al wat kansjes kreeg, welke door onze 2e keepster Willemijn netjes onderschept werden. Na het eerste kwartier kwamen onze vrouwen steeds beter in de wedstrijd en kwamen ze in de 20ste minuut op een verdiende 0-1 voorsprong door een doelpunt van Jessica.

Je kon na het doelpunt duidelijk merken dat de wedstrijd een fysieke wedstrijd zou gaan worden. SEC zichtbaar geïrriteerd door de achterstand, begonnen steeds fysieker te spelen, wat resulteerde in veel stevige duels. Na nog een schot van ons  welke door de keepster van SEC met de voet werd gekeerd en een paar kansen van SEC,  gingen de VR1 van Almere met een verdiende voorsprong de rust in.

In de 2e helft begonnen onze vrouwen goed aan de wedstrijd en je merkte dat ze bij SEC hoe langer de wedstrijd duurde zij steeds fysieker werden om een doelpunt te maken, maar het was juist onze spits Neve die door de verdediging van SEC brak en door de verdedigers van SEC in het strafschopgebied werd neergelegd. Helaas geen strafschop omdat er vooraf was aangegeven dat de grensrechters niet voor overtredingen mochten vlaggen,  en de overtreding voor de scheidsrechter niet waarneembaar was.

Met nog een twintigtal minuten te spelen en onze intussen moe gestreden dames, kregen wij een onterechte gele kaart waardoor we 10 minuten met 10 dames moesten spelen. Juist in deze periode wist SEC uit een verkeerd gegeven vrije trap de 1-1 te maken en nog geen 6 minuten later, ondanks het zeer goede keepers werk van onze 1ste keepster Karlijn,  de uiteindelijke einduitslag van 2-1 te maken.

Na een zware wedstrijd, compleet moe gestreden en zichtbaar teleurgesteld verlieten onze dames uiteindelijk het veld, maar bij SEC weten ze nu wie de VR1 van FC Almere zijn en dat de return wedstrijd in Februari van het nieuwe jaar voor hun een hele lastige gaat worden!

Peter,  TM VR1.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.