Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsSponsoringVoetbalWedstrijdverslagenKostbaar puntenverlies VR1

16 oktober 2023

Na de ruime overwinning van vorige week op Eemnes (8-0), stond zaterdag de, vroege ochtend  09:30, uitwedstrijd tegen Hercules VR5 op het programma en konden onze dames bij winst op Hercules een mooie stap maken naar de 4e plaats in de competitie. Het enige wat daarvoor natuurlijk wel moest gebeuren was winnen tegen een tegenstander die gelijkwaardig was aan die van vorige week. Je zou dan ook denken dat, dat voor onze dames geen  probleem zou moeten zijn.

Het veld opkomend in de nieuwe wedstrijd pakken en tenues, welke net door de sponsor, met dank aan Baljet Groep, waren uitgedeeld, begonnen we om 09:30 aan de wedstrijd.

Al vanaf de eerste minuut liep de wedstrijd niet lekker, er werd bijna voor elke ingooi gefloten waardoor het spel steeds stil lag, elke 2e bal was voor de tegenstander, het middenveld sloot niet goed aan etc, etc.

Het gevaarlijkste moment van de eerste helft kwam dan ook niet bij ons vandaan, maar juist bij Hercules wiens spits alleen op onze keepster Karlijn af kon. Gelukkig wist zij met schitterend keepers werk, haar doel schoon te houden.

Met de stand van 0-0 gingen de dames de rust in en werd in de kleedkamer het slechte spel besproken. Het moest beter, maar vooral er moest gescoord worden!

De tweede helft begonnen de dames beter, er werd meer gevoetbald en er kwamen in deze helft zelfs een paar kansjes, welke door de keeper van Hercules werden gestopt. En ja je weet dat als je zelf niet scoort er altijd een kans voor de tegenstander komt. Uit een spaarzame corner, welke door Almere slecht verdedigd werd, wist Hercules dan ook te scoren 1-0.

Met deze einduitslag gingen de VR1 teleurgesteld het veld af en werd er nog lang over nagepraat.

De VR1 staan na dit verlies nu op de 7e plaats in de competitie.

Aankomende zaterdag 21-10 spelen onze VR1 thuis om 14:00 uur de bekerwedstrijd tegen  asv de Dijk VR1.

 

Bron: Peter VR1

 

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.