Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesVoetbalWedstrijdverslagenUpdate: VR1 door als groepswinnaar in bekertoernooi

22 september 2023

Update:

Gisteren, donderdag 21-9, was het dan eindelijk zover, en werd de in onze poule eerder (wegens weersomstandigheden) gestaakte beker wedstrijd tussen Waterwijk VR2 en Buitenboys VR2 uitgespeeld.

Bij een overwinning door, op dat moment onze grootste concurrent voor de 1ste plaats, Waterwijk VR2 op Buitenboys VR2 met minimaal 6 doelpunten verschil, zou Waterwijk ons op doelsaldo inhalen en de 1ste plaats overnemen.

Gelukkig kwam het niet zover, want onder toeziend oog van een groot deel van onze VR1, die speciaal naar Waterwijk waren afgereisd om deze wedstrijd te volgen, was Waterwijkj bij rust niet veel verder gekomen dan een 1-1 stand.

Met nog een helft te spelen was er nog van alles mogelijk, maar gelukkig maakte Buitenboys de verlossende 2-1 waardoor wij definitief waren geplaatst voor de volgende ronde.

Met de mooie cijfers van 10 doelpunten voor en maar 1 tegen in 3 wedstrijden, waarvan 2 gewonnen en 1 gelijk (uitgerekend tegen Waterwijk) gaan de VR1 verder in het beker toernooi.

Dames, mijn complimenten! Jullie zijn een compleet nieuw team, maar wat jullie tot nu toe, zowel op het veld als daarbuiten hebben laten zien, echt super.

 

Peter TM VR1

 

 

Gisteren (zaterdag 16-9) was het dan zover, alweer de derde en daarmee laatste beker poulewedstrijd stond voor de VR1 op het programma. Deze keer waren het de VR2 van Waterwijk die op bezoek kwamen en om zeker te zijn van de volgende ronde, moest er eigenlijk gewonnen worden. Met aardig wat supporters op de tribune werd er om 15:30 uur afgetrapt.

Vanaf de eerste minuut leek het al meteen een lastige wedstrijd te gaan worden, Waterwijk speelde erg fysiek voetbal waardoor onze dames maar niet in hun spel kwamen. In de 18e minuut ging het dan ook mis, Waterwijk kon na aardig wat fysieke acties alleen op onze keepster af en maakte de 0-1. De wedstrijd werd er daarna niet leuker op, Waterwijk merkte dat wij de wedstrijd begonnen te kantelen en werd daardoor nog vervelender, de scheidsrechter had er zijn handen vol aan en moest Waterwijk zelfs een paar keer terugfluiten.

In de 2e helft begonnen onze vrouwen een stuk beter aan de wedstrijd. Met meer vertrouwen en heel veel inzet werd er voornamelijk op de helft van Waterwijk gespeeld en begonnen de tegenstanders te merken dat er voor ons wat te halen was. Sommige dames van Waterwijk konden hier helaas niet goed mee om gaan, één speelster kreeg daardoor zelfs rood.

In de 80ste minuut was daar dan ook eindelijk de hard verdiende gelijkmaker, Sanne Vlaar haalde voor ons hard uit 1-1.

Daarna zijn er nog wel een paar kansjes geweest, maar jammer genoeg wisten we helaas niet nogmaals te scoren.

Nu afwachten wat de (eerder gestaakte) wedstrijd tussen Waterwijk VR2 en Buitenboys VR2 wordt, want bij verlies, gelijk spel of zelfs een kleine overwinning van Waterwijk, zijn wij alsnog geplaatst.

Fingers crossed dames,

Peter

TM VR1

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.