Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenFC Almere slikt meteen eerste nederlaag

25 september 2023

De zaterdag 1 van FC Almere is de competitie gestart met een nederlaag. AMVJ was uiteindelijk met 3-1 te sterk, ook al had FC Almere zeker mogelijkheden op meer.

AMVJ begon beter en kwam op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant kon zonder enkele druk op de bal voor het doel worden geslingerd. Tussen twee Almeerse verdedigers in werd deze binnengeschoten. FC Almere herpakte zich hierna en dacht op gelijke hoogte te komen. Scott Barkema kopte een corner van Rogier Arduin binnen, maar deze werd afgekeurd voor een vermeende duw. AMVJ zag ook een doelpunt geannuleerd worden wegens buitenspel, dus bleef het bij 1-0.

FC Almere beloonde zich vlak voor rust alsnog met een terechte gelijkmaker. Arduin stuurde Barkema met leep balletje achter de laatste lijn weg. De aanvoerder nam de bal na een stuit met hard werken mee naar de goal en op het moment dat de AMVJ-keeper uit kwam, legde hij hem af op de inlopende Max Wolters van der Weij.

In de tweede helft waren de groen-zwarten weer goed aan de bal, alleen zetten ze dit niet om in de score. Aan de andere kant was het wél raak. Bij een corner stond de defensie totaal niet goed opgesteld waardoor er makkelijk en vrij bij de tweede paal kon worden binnengekopt door de gastheren.

Vijf minuten voor tijd kreeg Ruben Gerth de ideale kans om een punt voor zijn ploeg af te dwingen. De centrale verdediger nam de verdiende strafschop, maar zag zijn inzet gekeerd worden.

Toch bleef het niet bij 2-1, want ook AMVJ kreeg nog een penalty. Ian Kooistra gebruikte een schouderduw om de bal te heroveren, maar dat was volgens de scheidsrechter onreglementair. Stann Grosmann werd vanaf elf meter geklopt waardoor FC Almere begon met een nederlaag.

Sandor Augustijn was teleurgesteld met de eerste uitslag. ,,Ik vond het oprecht een van de betere wedstrijden die we gespeeld hebben. Alleen hebben we te weinig échte kansen gecreëerd. Dan moet je zorgvuldig omgaan met de paar goede kansen die je krijgt. Tegen deze ploegen moet je dat wel afstraffen.’’

 

Opstelling FC Almere: Stann Grosmann, Jesper Haazelager, Ruben Gerth, Shirwan Hessen (30. Boy Vermast), Giovanni Beltzer (70. Ian Kooistra); Neil Woudstra, Zoë Visser, Max Wolters van der Weij; Tarik Moumen, Scott Barkema (50. Kelvin Hogendoorn), Rogier Arduin.

Bron: Pjotr Pos

Wedstrijdvideo: https://app.veo.co/matches/20230923-amvj-fc-almere-75c98dd8/

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.