Sportpark De Marken 81355 ES Almere

NieuwsVoetbalWedstrijdverslagenEerste wedstrijd divisie gewonnen Almere JO13-1

3 februari 2024

Wedstrijdverslag: Desto 13-1 vs FC Almere 13-1

Op een koude zaterdagmorgen, 3 februari, toog FC Almere 13-1 naar Utrecht voor hun debuut in de 4e divisie tegen Desto 13-1. De sfeer was gespannen en verwachtingsvol, maar een klein oponthoud zorgde voor een late start: de wedstrijd begon pas om 9:15 door gedoe met een niet speelgerechtigde speler van Desto. Voor veel spelers was de aanwezigheid van een officiële scheidsrechter een nieuwe ervaring, wat de spanning enkel verhoogde.

De eerste helft was een toonbeeld van uitmuntend voetbal door FC Almere. Met vloeiend veldspel en strak uitgespeelde kansen domineerden zij het spel. Julian brak de ban met een schitterend genomen vrije trap, waarmee de 0-1 een feit was. Desto, niet volledig uit het veld geslagen, kwam toch op gelijke hoogte door een chaotisch moment in de verdediging van Almere, waardoor de stand naar 1-1 kantelde.

De jonge helden van Almere lieten zich niet uit het veld slaan. Met een prachtige actie van Reda, die slim overstapte, en Levi die de kans verzilverde, kwam Almere weer op voorsprong: 1-2. Enkele minuten later maakte Levi er 1-3 van.

De tweede helft was, in tegenstelling tot de eerste, wat rommeliger. Desto wist van een hoekschop te profiteren en bracht de spanning terug in de wedstrijd met een doelpunt, waardoor het 2-3 stond. Ondanks enkele gemiste kansen van Almere bleef het spannend tot de laatste fluitsignaal.

Uiteindelijk hield FC Almere stand en sleepte met een prachtige 2-3 overwinning hun eerste wedstrijd in de 4e divisie in de wacht. Een memorabele start voor deze getalenteerde jonge ploeg, die belooft nog veel voetbalplezier te gaan brengen in de toekomst.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.