Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenasc Waterwijk VR2 – Almere VR1

25 februari 2024
WhatsApp Image 2024-02-25 at 14.47.01_84f59e81
IMG-20240225-WA0019
IMG-20240225-WA0015
IMG-20240225-WA0012

asc Waterwijk VR2 – Almere VR1

VR1 FC Almere te sterk in derby tegen VR2 asc Waterwijk

Zaterdag 24 februari stond eindelijk de inhaal wedstrijd, derby, uit tegen de VR2 van asc Waterwijk op het programma.

Dat deze derby’s beladen wedstrijden zijn, was in de voorgaande ontmoetingen al gebleken. Ook nu voorafgaand aan de wedstrijd was al snel duidelijk dat asc Waterwijk er alles aan deed om van ons te kunnen winnen en had daarom aardig wat, 9?, selectie (VR1) dames in de basis gezet.

Al vanaf minuut 1 werd duidelijk dat het een zware, fysieke wedstrijd zou worden en zeker onze backs en middenvelders hadden het zwaar met het verdedigen van de snelle aanvalsters van waterwijk. Er werden stevige duels gevoerd, kort op de man gespeeld, ruimtes klein gehouden en weinig tot geen kansen weg gegeven. Het was dan ook niet geheel onterecht, dat het onze dames waren die in de gehele 1ste helft de meeste kansen kregen, Neve Smeets en Geneve Gibbs, misten maar net het doel of stuiten op de keepster van Waterwijk, om de score te openen.

Op de spaarzame kansen die Waterwijk in de 1ste helft kreeg, was het Karlijn Berends die vandaag liet zien waarom zij bij onze dames onder de lat staat en met goed keepers werk haar doel keurig wist schoon te houden.

Met een 0-0 ruststand gingen de dames van het veld af en werd in de kleedkamer de 2e helft voor-besproken. We waren beter, de duels waren stevig maar werden veel gewonnen, nu alleen nog doelpunten maken. Want dat hier voor de dames van FC Almere wat te halen was, was in de 1ste helft wel duidelijk geworden.

Zo gezegd zo gedaan, want de 2e helft was nog geen minuten oud, of Neve Smeets opende in de 46e minuut prachtig de score voor FC Almere 0-1.

FC Almere was goed aan de 2e helft begonnen, had de verdediging goed op orde, maar toch kreeg ook Waterwijk een paar kansen, maar was het wederom Karlijn Berens die bijna alle ballen direct pakte, wegstompte en zelfs schitterend met haar voet haar doel, tot frustratie van Waterwijk, schoon wist te houden.

Het was tot aan de 76ste minuut zeer spannend, hadden onze dames al wat kansjes gehad, maar nu was daar eindelijk de verlossende 2de treffer voor FC Almere, 0-2 door Geneve Gibbs.

Maar de FC dames wilden meer en bleven aanvallen tot aan de 89ste minuut, toen Neve Smeets doorgebroken was en door een verdedigster van Waterwijk aan de linker kant, net voor de 16mtr werd neergehaald. De scheidsrechter, Dick Bockweg, die een uitstekende wedstrijd floot, kon niet anders dan een gele kaart te geven aan Waterwijk en een directe vrije trap aan FC Almere toe te kennen. Maaike van der werf wist hier wel raad mee en wist de bal met een mooie draai, langs en over iedereen heen, in de rechter bovenhoek te leggen 0-3.

Met nog ongeveer 6, 7, minuten blessure tijd op de klok en een speelster meer bij onze dames kon het dan ook niet meer mis gaan en is de wedstrijd geëindigd, in een voor onze dames, prachtige overwinning 0-3!

Door deze overwinning doen de VR1 van FC Almere volop mee voor het kampioenschap, met slechts 1 punt achterstand op de nummer 2 , VR1 SEC, en 3 punten, maar met een wedstrijd minder gespeeld, op de VR1 van ’t Gooi.

Dames, chapeau wat jullie op het veld weer hebben laten zien, jullie hebben een zware, goede wedstrijd neer gezet met een prachtig eind resultaat!

 

De volgende competitie wedstrijd is op Zaterdag 9 maart, dan speelt ons VR1 team thuis om 14:00 tegen Hercules.

Peter, TM VR1

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.