Paasei Golf, zoek de eieren. 1e en 2e Paasdag Almere
dinsdag 28-03-2023

Actief paasuitje voor het hele gezin
Op 1e en 2e Paasdag kun je in Outdoorpark SEC Almere gewapend met een boerengolfstick en een bal op zoek naar paaseieren. Je volgt een leuk parcours met verschillende opdrachten en leuke uitdagingen. Onderweg wordt je beloond met heerlijke paaseieren, tenminste als je ze kunt vinden. Eet ze niet allemaal op want ze zijn aan het eind van het spel nog erg belangrijk.

Na afloop kun je nog een heerlijke wandeling maken in boswachterij Almeerderhout of met warme chocomel en slagroom aanschuiven bij de buitenhaard.

 

Praktische informatie

Data: 8 en 9 april
Prijs: € 5,00 p.p.
Leuk voor iedereen vanaf 3 jaar; het is een uitstekend gezinsuitje!

Reserveren: https://www.outdoorparkalmere.nl/arrangement/paasei-golf/

 

Contactgegevens

Outdoorpark SEC Almere
Verlaatweg 2
1358 AJ Almere
www.outdoorparkalmere.nl
info@outdoorparkalmere.nl
036-5384855

Contactpersoon:
Joy Both
joy@outdoorparkalmere.nl
06-29513783

lees verder...
Vervolg Selectietrainingen
dinsdag 28-03-2023 - van Team Voetbal

Beste speler, (speelster),

Wat leuk dat jullie hebben deelgenomen aan de selectiedagen van FC Almere. Jullie hebben hier goed kunnen laten zien wat je kunt. Wij zijn vooral erg blij met jouw inzet als jonge voetballer(ster). 
Wij hopen dat jullie een leuke ervaring hebben gehad. 

Iedereen die een ronde verder is gekomen, zal uiterlijk vandaag via de trainers of via mail op de hoogte worden gesteld. 

Voor diegenen die niet verder gekomen zijn, blijf vooral je best doen bij je eigen team. Door hard te werken en goed naar de trainers te luisteren hopen we dat je nog meer stappen gaat maken zodat we je misschien wel terug zien bij selectiedagen in de verdere toekomst.  Wij hopen jullie hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Mochten er vragen zijn dan staan de HJO, HCO en team voetbal daarvoor beschikbaar. 

 Met Sportieve groet, 

Hoofd Jeugd Opleiding , Team Voetbal en Hoofd Coordinator vanFC Almere

lees verder...
Vacature secretaris
maandag 27-03-2023 - van Ledenraad

Vacature Secretaris

De huidige secretaris zal na vele jaren inzet voor onze mooie vereniging aan het einde van dit seizoen aftreden waardoor deze vacature opnieuw ingevuld zal moeten worden. Herken jij jezelf in onderstaande functieomschrijving, stuur dan een mail aan ledenraad@fcalmere.com  met een motivatie brief waarin je ons overtuigd de juiste persoon te zijn voor deze functie!

SECRETARIS:

 • Fungeren als postadres van de vereniging en zorgen voor doorzending van de verenigingspost naar de personen en/of de organen voor wie deze post bestemd is.
 • Behandelen van ingekomen stukken.
 • De dagelijkse correspondentie van de vereniging voeren.
 • Verzorgen van de agenda en vergaderstukken periodieke bestuursvergaderingen.
 • Ondertekenen, verzenden en het bewaren van een afschrift van stukken namens het bestuur.
 • Notuleren van (o.a.) bestuursvergaderingen
 • Bijhouden van het verenigingsarchief en het beheren van officiële stukken zoals hypotheekstukken, contractstukken, oprichtingsakte, statuten en huishoudelijk reglement.
 • Kennisnemen van voorschriften van de KNVB en de gemeentelijke verordeningen en andere bepalingen.
 • Wekelijks behandelen tuchtzaken KNVB
 • Onderhouden van contacten met de KNVB en gemeentelijke (respectievelijk overheidsinstanties). |
 • Mutaties van nieuwe en gestopte bestuursleden tijdig doorgeven aan de Kamer van Koophandel.
 • Zorg dragen voor informatie vanuit het bestuur naar het verenigingsnieuws.
 • Voeren van een VOG administratie

 

 •    Tijdsinvestering: 10 uur per week. Bij hoge uitzondering meer.

            De Ledenraad

lees verder...
Spannend slot FC Almere - sv Zeist.
zondag 26-03-2023 - van Wedstrijdzaken

FC Almere moest nagelbijten, maar stelt overwinning veilig

Almere – Een wedstrijd met twee gezichten, verdeeld in twee helften zorgde voor een stemmingswisseling. Na een comfortabele 3-0 ruststand werd het nog erg spannend en eindigde het duel met Zeist in 3-2. ,,Ik heb geen stem meer over.’’

De wind speelde een grote rol bij het spelbeeld zaterdagmiddag. FC Almere kreeg de wind grotendeels mee in de eerste helft. ,,We moesten het eerste kwartier even wennen aan hun 4-4-2 formatie, maar toen we Ruben Gerth lieten inschuiven, kwamen we na een kwartier beter in ons spel’’, zag trainer Sandor Augustijn. 
Al snel daarna eiste Gerth de aandacht van alles en iedereen op bij een vrije trap vanaf veertig meter. ,,Ik zei tegen Tjeerd Hof: ‘Hij neemt een aanloop alsof hij gaat schieten’. Dus zei Tjeerd: ‘Kijk maar’.’’ 
Wat volgde was een poeier in de kruising en de 1-0 voorsprong. Het was de opmaat naar meer kansen en doelpunten. Na goed combinatievoetbal over meerdere schijven was Sharindra Jagroep tien minuten later het eindstation. Max Wolters van der Weij bracht de groen-zwarten even later op rozen. 

Zo leek het.

Na rust kreeg de derdeklasser de wind namelijk tegen. ,,In de pauze hoorde ik de Zeist-trainer al schreeuwen dat ze binnen dertig meter van ons doel alles moesten schieten en erin pompen. Dus dacht ik oei, dat ligt ons niet zo. Zeker nu we de bal moeilijker weg konden schieten’’, redeneerde de 46-jarige coach. 
Tot de 65e minuut hielden ze de Zeister-storm tegen, maar op dat moment viel de 3-1. ,,Goh, nog 25 minuten. Dat is nog best lang’’, zei Augustijn hardop. ,,Met meteen drie wissels hoopten we ze wat uit hun ritme te halen. Zelf kwamen we in de omschakeling regelmatig in een overtal, maar speelden het telkens slecht uit.’’ 
Vijf minuten voor tijd viel de aansluitingstreffer, waarna het nog echt billenknijpen werd voor de thuisploeg. Tarik Moumen kwam in de 98e minuut nog alleen voor de keeper, maar kon de wedstrijd niet in het slot gooien. Gelukkig was de wedstrijd daarna meteen klaar. 
De belangrijke punten tegen de concurrent waren binnen. ,,De sfeer was top, maar een feestje als anders was het niet. De spelers hadden door dat de tweede helft echt niet goed was en daardoor waren ze wat terughoudender.’’
Dat maken de punten niet minder belangrijk. Daarmee is er weer een gaatje van vier punten naar de gevarenzone. Volgende week reist FC Almere af naar Altius, dat in vorm is en dit weekend TOV met 0-5 omver blies.

Opstelling FC Almere: Arno Copier; Jesper Haazelager, Ruben Gerth, Giovanni Beltzer (75. Ruben Steengraver), Bas Overweel (46. Shirwan Hessen); Zoë Visser, Ian Kooistra (66. Neil Woudstra), Max Wolters van der Weij; Sharindra Jagroep (66. Delivio Leyman), Tarik Moumen, Kelvin Hogendoorn (66. Sherwan Mustafa).

20. Ruben Gerth 1-0,
30. Sharindra Jagroep 2-0,
35. Max Wolters van der Weij 3-0,
65. 3-1
85. 3-2

lees verder...
Info Zaterdag 1
zaterdag 25-03-2023 - van Wedstrijdzaken

stand na 25 maart

lees verder...
Vacature trainers
woensdag 22-03-2023 - van Team Voetbal

FC Almere is op zoek naar jeugdtrainers. Jij kunt als trainer deel uit maken van de vernieuwing en meehelpen om onze vereniging van een gezonde toekomst te verzekeren. Lees het hele bericht om alle informatie te raadplegen en je aan te melden.

lees verder...
Vacature Ledenraad
woensdag 22-03-2023 - van Ledenraad

Meerdere Vacatures Ledenraad

Wat doet de ledenraad?

De ledenraad vertegenwoordigt alle leden van de vereniging. De voornaamste taak is het adviseren en controleren van het bestuur. Denk daarbij aan het controleren en goedkeuren van de begroting en contributievoorstel of grote uitgaven die buiten de vastgestelde begroting vallen.

De ledenraad benoemt daarnaast ook het dagelijks bestuur bestaande uit de voorzitter, penningmeester en secretaris.

De ledenraad bestaat op dit moment uit 6 leden, te weten: 

Danny Riekerk

Mandy Heinsius

Sylvia Knoflook

Raimond Duker

Sarit van Laar

en Gerrit Gortzak

en is op zoek naar 3 aanvullende leden uit alle gelederen van de vereniging om zo alle belangen die er binnen de vereniging bestaan zo goed mogelijk te behartigen. Dat kunnen dus ouders van jeugdleden zijn maar ook senioren, veteranen etc.

Denk je dat je de ledenraad zou kunnen en willen versterken neem dan contact op via: ledenraad@fcalmere.com of als je meer informatie over deze functies wil, spreek een van ons even aan, we zijn allemaal regelmatig op de club aanwezig.

Mvg de ledenraad

lees verder...
Vacature kantinebeheerder
maandag 20-03-2023 - van Bestuur

 Vacature Kantinebeheerder

Ben jij die enthousiaste gastheer/gastvrouw die het in zich heeft om het onze leden en gasten tijdens wedstrijden in het weekend en op trainingsavonden naar de zin te maken?In deze functie heb jij de verantwoordelijkheid voor het op adequate en professionele wijze laten functioneren van de kantine. Dit doe je samen met de kantinemedewerkers die bij ons op vrijwillige basis werkzaam zijn.

Werkzaamheden:

 • Algemeen aanspreekpunt voor de kantine
 • Opstellen van de planning voor kantinemedewerkers
 • Instrueren, aansturen en begeleiden van de vrijwilligers die in de kantine werken
 • Verkoopwerkzaamheden achter de bar en in de snackcounter
 • Werkzaamheden in de keuken en snackcounter
 • Schoonmaakwerkzaamheden coördineren
 • Verzorgen van en controle op de inkoop, voorraadbeheer en verkoop
 • Openstellen kantine tijdens bijeenkomsten, zoals vergaderingen, kaartavonden en andere (club)activiteiten die plaatsvinden in de kantine.
 • Kwaliteitsbewaking
 • Toezien op naleving voorschriften op gebied van o.a. alcohol schenken, millieuzorg en sociale hygiëne
 • Zorgen voor de administratie i.s.m. de penningmeester van de club
 • Zorgen voor een representatieve uitstraling van de kantine

 

 

Functie-eisen:

 • Ervaring in de horeca is een pre
 • Klantvriendelijk en gastvrij
 • Representatief
 • Oplossingsgericht
 • Dienstverlenend ingesteld
 • Goed kunnen samenwerken
 • Aantal uren per week in overleg
 • Affiniteit met FC Almere
 • Stressbestendig
 • Verantwoordelijkheidsgevoel

 

 

 

 

 

Opleidingen:

 • Sociale Hygiëne of bereid zijn deze te halen (op kosten van FC Almere)
 • BHV of bereid deze te halen (op kosten van FC Almere)

 

De beheerder van de kantine legt verantwoording af aan de penningmeester.

Mocht je interesse hebben in deze functie en wil je ons team komen versterken, dan verzoeken wij je te reageren per mail: secretariaat@fcalmere.com

 

 

lees verder...
Schooloetbaltoernooi 2023
donderdag 16-03-2023 - van Toernooizaken
               
Alle vrijwilligers van vandaag (15 maart) fantastisch werk geleverd en hartelijke dank daarvoor.

Wij zoeken nog steeds vrijwilligers voor de volgende woensdagmiddagen
22 en 29 maart Aanvang 14:30 einde 17:00 uur

het betreft vooral scheidsrechters, spelbegeleiders en veldwachters en horeca krachten
Heb je een paar uur de tijd meld je aan en kom helpen svp.

lees verder...
Hé, jij daar !!
woensdag 15-03-2023 - van Secretariaat

Hee jij daar!

Herken jij jezelf in de volgende eigenschappen :
- gezellig 
- gastvrij
- samenwerken

Dan zoekt FC Almere jou!! 

We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor de zaterdagen ( of andere dagen mag ook) op het wedstrijd secretariaat gecombineerd  met de kantine.

Op zaterdagen komen de scheidsrechters, teams van FC Almere en de tegenstanders zich aanmelden. Jij zorgt dat ze weten op welk veld ze spelen en welke kleedkamer ze hebben. 
Tijdelijk wordt dit gedaan vanuit de kantine waar je dan ook kan zorgen voor een lekker bakkie koffie of iets te eten !

Wat ontvang jij als vrijwilliger :
- dankbaarheid 
- in een gezellig team van vrijwilligers 
- een warme club
- begeleiding en inwerking vanuit de club indien gewenst
-een vast contact persoon namelijk Mascha

Je maakt deel uit van een groep enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de club en elkaar ondersteunen waar nodig. 

Je kan zelf aangegeven welk tijdstip het beste uitkomt en in welke weken je wel of niet kunt helpen.

Ben je geïnteresseerd en enthousiast en wil je graag helpen om ervoor te zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij FC Almere, neem dan direct contact op via vrijwilligers@fcalmere.com voor een kennismakingsgesprek. 

Hartelijke groet
Mascha, Kimberly en Nathalie

lees verder...
Voorstellen Vrijwilligerscommissie 2.3 FC Almere
woensdag 15-03-2023 - van Vrijwilligers commissie

Vrijwilligerscommissie 2.3 FC Almere

Beste leden van de club,

Sinds afgelopen zomer ‘22 speelt mijn zoon Soscha bij de 11.2 en zijn wij regelmatig te vinden bij voor ons een nieuwe club. Langzaam maar zeker groeide het clubgevoel steeds meer en leek het mij leuk een keer als vrijwilliger mee te draaien in de Punt.

En zo is het eigenlijk begonnen. Ook ik hoorde en leerde dat een club, onze club, niet zonder vrijwilligers kan bestaan maar dat we daar wel een groot tekort aan hebben….

En ja, ik begrijp als geen ander dat we allemaal drukke levens hebben door ons  werk, verplichtingen, gezin etc. dat geldt net zo goed voor mij als moeder met een zoon van 10 jaar en een baan van 36 uur.

Maar ik maak er tijd voor en als we dat nou eens allemaal zouden doen zo nu en dan, dan kan ook jij dat verschil maken met als doel voor jezelf maar ook voor die ander een goed gevoel!

Want zeg nou zelf, een kantine en de Punt die open zijn is toch top! Schone toiletten en goed georganiseerde velden. Niet alleen voor ons zelf en onze kinderen maar ook voor onze gasten!

Sinds kort heb ik aangeboden om onze vrijwilligerscommissie weer een nieuw leven in te blazen, samen met Kimberly en Nathalie, (beide zoons spelen in de 11.2 en 11.3)Wat een behoorlijke uitdaging is…?

Maar wij geloven er namelijk nog steeds in dat we met elkaar de saamhorigheid weer terug kunnen halen en d.m.v. wat vrije tijd en belangeloze inzet te tonen we de mooiste voetbalclub van Almere nog mooier kunnen maken! En de gezelligheid weer terug kunnen halen die velen van jullie je vast nog wel herinneren van het verleden!

Aarzel niet en geef je gewoon op bij ons via vrijwilligers@fcalmere.com en dan komen we er samen helemaal uit!

Ook als het je leuk lijkt om in de commissie plaats te nemen ben je meer dan welkom!

Een hartelijke groet van Kimberly, Nathalie en Mascha

lees verder...
Speeldagen 2023-24
donderdag 09-03-2023 - van KNVB

De speeldagenkalenders voor het amateurvoetbal van het seizoen 2023/’24 zijn bekend. De landelijke kalender en de kalenders voor de verschillende districten zijn hieronder te downloaden.

De tweede en derde divisie beginnen komend seizoen in het weekeinde van 19 en 20 augustus 2023. De vierde divisie begint een weekend later op 26 en 27 augustus. De meeste jeugdcompetities gaan van start in het weekend van 2 en 3 september 2023 en de reguliere competities voor de senioren starten in het weekend van 23 en 24 september 2023.


speeldagen 2023-24.pdf
lees verder...
Toernooien FC Almere - vrijwilligers
woensdag 01-03-2023 - van Vrijwilligers commissie

Beste leden van FC-Almere⚽️

Op donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) en zondag 28 mei ( 1e Pinksterdag)hebben we bij FC Almere het Marbus en Fortuin toernooi gepland staan.

Alleen al voor het Marbus toernooi hebben maar  liefst 60 teams vanuit heel Nederland zich aangemeld ?!
Deze dagen zullen in het teken staan van voetbal, sportiviteit, gezelligheid maar vooral fun!

Om dit tot een groot succes te maken hebben wij jullie nodig!
We zijn op zoek naar leden  die willen helpen?? bij de volgende onderdelen:

- Hulp achter de bar
- Hulp in de keuken
- Bemannen van de EHBO-post
- Parkeerterrein voorzien van parkeerhulp
- Hulp bij de munten verkoop
- Hulp bij licht schoonmaak werk gedurende de dag

Als je met een (of meerdere taken) wilt helpen laat dit dan aan ons weten!
Ervaring is niet belangrijk want samen zorgen we ervoor dat het een sportieve en gezellige dag zal zijn voor iedereen!

Meldt je aan via; Vrijwilligers@fcalmere.com

Ook voor vragen kunt je altijd terecht bij bovenstaand mailadres.

Een Sportieve groet,

Kimberly, Nathalie en Mascha

lees verder...
De sterren van Almere
dinsdag 28-02-2023 - van Team Voetbal

De Sterren van Almere  ?

Hé Almere, hebben jullie talent? Laat maar zien! ?

? FC Almere - Sportpark de Marken

?️ Dinsdag 2 mei

? 10:00 - 13:00 uur

? Schrijf je nu in via de link in bio!

#Voetbaldag #Pannasterrenteam #Almere #FCAlmere

lees verder...
"Oproep ledenraad voor controlecommissie leden!
dinsdag 07-02-2023 - van Ledenraad

Oproep ledenraad voor controlecommissie leden!

 

De ledenraad zoekt leden (of ouders van jeugdeden) van FC Almere die minimaal 1 jaar zitting willen nemen in de controlecommissie. De controlecommissie onderzoekt de balans en staat van baten en lasten van de vereniging en brengt verslag van haar bevindingen uit aan de ledenraad. Daarnaast geeft de controlecommissie haar oordeel over de conceptbegroting aan het bestuur alvorens deze aan de ledenraad wordt voorgelegd ter goedkeuring.

Wij zijn op zoek naar mensen met relevante financiële kennis en ervaring om het bestuur en de ledenraad van solide advies te voorzien. Heb je interesse stuur dan een mail naar ledenraad@fcalmere.com

Ken je iemand anders binnen de vereniging, deel dit bericht dan gerust! 

lees verder...
Fysio in motion.
donderdag 02-02-2023 - van Bestuur

lees verder...
Volwassenenfonds
zaterdag 28-01-2023 - van Bestuur

     

Is er thuis geen geld?

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum.

Gebruik de gemeentechecker en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt. Een aanvraag wordt gedaan door een intermediair. Dit kan bijvoorbeeld een schuldhulpverlener, buurtsportcoach, maatschappelijk werker zijn.

lees verder...