Sportpark De Marken 81355 ES Almere

DamesNieuwsToernooienVoetbalWintercup Holland MO15-1

24 januari 2024
08
06
09
12
15
14
13
11
10
07
05
04
03
02
01

Wintercup Holland MO15-1

Afgelopen weekend heeft de MO15-1 meegedaan aan de “International Wintercup Holland” te Wassenaar en Katwijk. Teams uit verschillende landen deden eraan mee, waaronder België, Roemenië, Noorwegen en Schotland.  Het toernooi zelf was gepland voor de zondag, maar de toernooiorganisatie had twee “teambuilding” dagen ingepland en zo geschiedde. Het verblijf was op het nabijgelegen attractiepark Duinrell dat speciaal voor de deelnemende teams was gereserveerd.

Vrijdag 19 januari

Na de aankomst tussen 14.30 en 15.00, worden de sleutels van de zes bungalows overhandigt door de teammanager. Iedereen settelt zich in de huisjes, die in elkaars verlengde liggen, en na het vieren van twee verjaardagen wordt er volgens het draaiboek gang gezet richting het pretpark. Daar worden gezamenlijk attracties getest en al snel blijkt dat groep elkaar gevonden heeft. De achtbaan, Falcon, blijkt niet alleen populair bij de kinderen ook verschillende ouders kunnen er geen genoeg van krijgen.

Na een goed uur is het tijd voor het gezamenlijk diner dat door de organisatie keurig verzorgd is in het centraal gelegen Plaza. Samen met de andere vertegenwoordigende teams wordt de maaltijd genuttigd, waarna de meiden tijd krijgen om op eigen gelegenheid het pretpark te verkennen. De ouders en supporters hebben de plaatselijke pub gevonden waar karaoke voor een goede sfeer zorgt. Om 23.00 worden de meiden in de bungalows verwacht om te gaan slapen. Dit alles wordt professioneel gecontroleerd door de schout bij nacht, alias de trainer. Het teambuildingsweekend is voortvarend begonnen en de sfeer is meteen goed.

Zaterdag 20 januari

De dag begint met een dansje oftewel om 7.30 schalt de stem Nana Mouskouri door het park, “Guten Morgen, Sonnenschein”, klinkt het luid en Duinrell ontwaakt. Het draaiboek is strak en alle meiden zijn keurig paraat voor het ontbijt om 8.30 bij het Plaza. Wat ouders en supporters kijken nog wat vermoeid na een gezellige avond, maar na een paar koppen koffie gaat bij hen ook de “motor” aan. Vanmorgen staat er een strandtraining in Katwijk op het programma.

Het is prachtig weer op het strand, maar de ijzige koude wind doet eenieder meteen ontwaken voor zo ver dat nog niet het geval was. De training begint met een duurloop tegen de wind in en daar was niet iedereen blij mee. Na wat geklaag beginnen de meiden warm te worden en het tempo komt erin. De nodig sprintjes in het mulle zand doen de rest en iedereen is aan als het fanatieke partijspel begint. Als de training er na anderhalf uur op zit wordt er als team en met ouders/supporters geluncht in strandpaviljoen “Zand”.

De middag staat in het teken van een vrije dagbesteding. Een deel gaat het park weer in om te genieten van de attracties en een ander deel verkiest een verblijf in de huisjes waar o.a. een kaartspel wordt gedaan. Het diner wordt weer gezamenlijk genoten en in de avond wordt het attractiepark als team bezocht en de achtbanen voor de laatste keer getrotseerd. De dag eindigt in de pub van het Plaza waar onder het genot van een drankje en een hapje luidt mee wordt gezongen met de lokale artiest. Om 23.00 liggen de meiden weer onder de wol. Een geweldige dag komt tot een einde.

Zondag 21 januari MATCHDAY

De dag begint vroeg en om 8.30 zit iedereen bij het ontbijt. Kleine oogjes en wat vermoeidheid duidelijk zichtbaar bij de meiden. Sommige ouders en supporters hebben het wat zwaarder na de gezellige zaterdagavond. De aspirine en homeopathische pillen van Nadine geven menigeen weer wat leven terug.

Op het sportpark van Rijnvogels te Katwijk zal voor de MO15-1 het toernooi plaatsvinden en de start is niet mals. De professionele Belgische club Zulte Waregem zijn de tegenstandsters. Het is meteen duidelijk dat deze meiden van een ander niveau zijn dan wat de MO15-1 tot dan toe gezien heeft. Ondanks een goede eerste 10 minuten, een 1-0 voorsprong en goede tegenstand, verliezen we de eerste wedstrijd met 1-2.  Daarna volgt een sterke wedstrijd tegen Medemblik 5-0 winst.

De wedstrijden tegen KFC en Den Hoorn zijn werkelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van de tegenstandsters met goed voetbal, maar de bal wil er maar niet in. Twee schoten van afstand van KFC met de wind mee vellen het oordeel 0-2 en tegen Den Hoorn blijft het 0-0. Daarna een wedstrijd tegen opnieuw KFC wordt wel 3-0. Daarmee is de wedstrijd om de 3e en 4e plaats zeker gesteld.

Helaas wil KFC niet meer voetballen voor de 3e plaats. Waarschijnlijk bang om te verliezen. Daarmee wordt de MO15-1 3e en is een mooie grote beker de erkenning voor het goede toernooi. Er had meer ingezeten, maar het zat niet mee in de afronding.

Er kan worden teruggekeken op een geweldig weekend waarin teambuilding centraal stond. De geweldige toernooiorganisatie en het goede weer heeft daar heel erg aan bijgedragen.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.