Sportpark De Marken 81355 ES Almere

EvenementenNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenVolle buit en feestje voor FC Almere

1 oktober 2023

In week twee heeft FC Almere de eerste volle buit gepakt. Legmeervogels werd uiteindelijk nipt met 4-3 verslagen, waarna er in de kantine werd afgesloten met zanger Danny Lit.

FC Almere startte weer ijzersterk aan de wedstrijd. Na een goed druk moment plukte Zoë Visser een stuiterende bal uit de lucht en jaste hem in de kruising. Zo begonnen de groen-zwarten lekker aan de wedstrijd en kwamen beter in het spel.

Sandor Augustijn had wel wat aan te merken op de ploeg. ,,Omdat Legmeervogels ver door drukte wilden we afwisselingen tussen in de bal komen en het diepgaan van onze buitenspelers. Alleen kwamen we telkens tóch in de bal.’’

Uit een van die momenten verloor Kelvin Hogendoorn de bal, waarmee de 1-1 werd ingeleid. De Havenaren hielden het beste van het spel en rechtte de rug. Rogier Arduin was na een één-tweetje met Max Wolters van der Weij trefzeker. Het was zijn eerste doelpunt sinds de terugkeer bij zijn jeugdclub. Vijf minuten voor rust werd de situatie nog comfortabeler. Arduin werd van achteruit diep gestuurd door goede trap van Shirwan Hessen en werd in de zestien onderuitgehaald. Hogendoorn gaf de Legmeervogels-doelman geen kans: 3-1.

Ondanks drie wissels in de rust ging het FC Almere minder goed af in de tweede helft. Toch kon de thuisploeg de wedstrijd op slot gooien. Tarik Moumen ging op de keeper af en legde hem breed op Arduin voor de 4-1, alleen werd deze bal nog onderschept.

Daarna werd het 3-2 en bracht invaller Sylvan Speelman de marge terug naar twee. De technische aanvaller maakte de wedstrijd alleen niet vol. Hij wilde een halfhoge bal koppen, maar kreeg daarbij een trap in zijn gezicht. Bloed en een gebroken tand volgden. Zo maakte FC Almere het duel af met zijn tienen. ,,Dat was écht nog even billenknijpen. Ik kon niet meer rustig op de bank zitten. Gelukkig trokken we de overwinning over de streep en hielden we de punten terecht in huis.’’

Zo kon het feestje in de kantine beginnen. ,,De club doet het goed. Wij wonnen en ook het tweede won weer. De hele entourage rondom de club was mooi om te zien. Ik heb het niet vaak zó druk gezien. Dat is mooi: oude tijden herleven. Al met al was het een topdag.’’

 

Opstelling FC Almere: Stann Grosmann; Boy Vermast (46. Ruben Gerth), Marthijn Knippenberg (83. Joey Wierstra), Shirwan Hessen (60. Ian Kooistra), Jesper Haazelager; Neil Woudstra, Zoë Visser, Max Wolters van der Weij; Rafi Splinter (46. Tarik Moumen), Rogier Arduin, Kelvin Hogendoorn (46. Sylvan Speelman).

Bron: Pjotr Pos

 

FC Almere – Legmeervogels 4-3 (3-1)

1-0 Zoë Visser, 2-1 Rogier Arduin, 3-1 Kelvin Hogendoorn, 4-1 Sylvan Speelman.

Tarik Moumen schiet maar ziet zijn schot geblokt. Foto Remco Fens.

 

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.