Grensrechter

Vrijwilligers informatie/Functies Vrijwilligers/Teams/Grensrechter

De assistent-scheidsrechter (Grensrechter)

Wat zijn je taken, hoe moet je lopen en welk vlagsignaal geef je?

De KNVB publiceert ieder seizoen het boekwerk genaamd ‘spelregels veldvoetbal’. Een van de besproken onderwerpen is de assistent-scheidsrechter. Binnen het voetbal is vanaf de D-jeugd de aanwezigheid van een assistent- scheidsrechter, ook wel grensrechter, verplicht.

Er worden ieder weekend veel wedstrijden gespeeld waarbij de scheidsrechter geassisteerd wordt door assistent- scheidsrechters, vaak ouders of spelers die op vrijwillige basis een wedstrijdje vlaggen.

Iedereen kan het, alleen is het wel makkelijk dat je de regels een klein beetje kent. Waar moet je bijvoorbeeld staan bij een doeltrap, welk vlagsignaal geef je bij buitenspel en hoe geef je een wissel aan? Deze vragen en vele anderen worden in dit document in het kort uitgelegd.

De informatie is afkomstig uit het boekwerk ‘spelregels veldvoetbal’ van de KNVB, waarbij de nodige informatie achterwege is gelaten. Veel regels gelden namelijk in het amateurvoetbal niet. Denk bijvoorbeeld aan het noteren van de wissels, het controleren van het speelveld of het assisteren om bij een vrije schop de muur op juiste afstand te krijgen.

Aanmelden bij de vrijwilligerscommissie via het e-mailadres:  vrijwilligers@fcalmere.com

Grensrechters ben je alleen voor wedstrijden van het team.
Voornamelijk op zaterdag dus voor zowel uit als thuiswedstrijden
Een andere benaming voor grensrechter is assistent scheidsrechter.Grensrechter.pdf