FC Almere
Media Inschrijf formulier Agenda Facebook logo Instagram logo
MediaInschrijf formulier Agenda
Clubinfo/Nieuwsbrieven Bestuur/Nieuwsbrief November 2021/Toekomst, visie en ASM

Toekomst, visie en ASM

Toekomst, visie en ASM

Bij onze aanstelling als bestuur hebben wij aangegeven dat wij het belangrijk vinden om een vereniging voor iedereen te zijn. Dit betekent dat er voor ieder lid ruimte is. In de breedtesport is er ruimte voor iedereen waarbij het niveau waarop je voetbalt geen belemmering is. Plezier in het voetbal is hierbij het belangrijkste.

 

Begin dit seizoen hebben wij weer een partner convenant getekend met Almere City. Zij gaan ons en onze trainers begeleiden met de pedagogische kant en benadering van (jeugd)leden zodat iedereen zich veilig voelt bij de vereniging.

 

Inzet van het Athletic skills model (ASM) is de toekomst van de sport. Een vroegtijdige eenzijdige belasting of specialisatie zorgt voor een groetere kans op blessures, overbelasting of uitval. Door het ASM toe te passen introduceer je andere bewegingen en oefeningen in je training zodat leden een veelzijdig aanbod krijgen en op deze manier andere vaardigheden leren die zij weer kunnen toepassen in het voetbal. Een mooi voorbeeld hiervan is de omhaal van Zlatan Ibrahimovic tegen Engeland. Als hij nooit Taekwondo had gedaan, had hij deze omhaal nooit kunnen doen.

 

Vanaf januari starten wij een samenwerking met Colin van Brouwer Sports. Hij verzorgt voor ons een “train de trainer” cursus waarbij ASM, Pedagogiek en trainingsvaardigheden aan de orde komen.

 

Ga naar meer weten of meebeslissen