Sportpark De Marken 81355 ES Almere

G voetbalNieuwsVoetbalWedstrijdverslagenSDO G1 – Almere FC G1JM

12 november 2023

Om kwart voor tien verzamelen. Begin van het seizoen had ik gedacht pff hopen dat mijn spelers op tijd zijn. Het is best vroeg voor de mannen en dames. Maar aangekomen op de club en na een lekker bakkie koffie in de kantine loop ik richting de parkeerplaats de plek waar wij verzamelen.
Alle spelers al aanwezig en ruim op tijd. Als trainer krijg je dan her gevoel dat je het ontzettend goed doet. De sfeer zit erin en de spelers zijn gretig en willen spelen. In een rij van een aantal auto’s rijden we richting Bussum. Aangekomen bij SDO in Bussum zien we in tegenstelling tot in Almere dat er gewoon op het echt natuurgras wordt gevoetbald. De aanvoerder loopt gespannen naar de kantine en gaat onderzoeken welke kleedkamer voor onze toppers is gereserveeerd. Eenmaal omgekleed en na een goede oppeppende speech in de kleedkamer van de trainer lopen we als een grote groep naar het veld.
Aangekomen bij het veld blijkt dat net als bij FC Almere dat er nog een wedstrijd bezig is. Gespannen maar geconcentreerd gaan de mannen en dame warm lopen naast het veld. Klokslag 11:00 uur is het veld vrij.

De spelers gaan staan de scheidsrechter fluit voor de eerste keer. De wedstrijd begint SDO vs FC Almere. Onze toppers hebben het moeilijk, de tegenstander waar eerder 5-2 van gewonnen is heeft zijn opstelling veranderd. SDO heeft zich aangepast aan onze spelers. Na wat opbouwende kritiek passen de mannen en dames zich aan. De laatste man Manus moest even wennen aan zijn plek maar pakt het na de eerste 4 minuten goed op. De ene na de andere kopbal haalt hij weg bij onze fantastisch keepende Jahmaro. Als Manus er naast zat of de aanvaller net een stapje eerder was dan lag daar onze keeper Jahmaro ervoor. Als een bikkel pakte hij de ene na de andere bal. Met gevaar voor zichzelf gooit hij zich tot tweemaal toe voor de bal en tegenstander. In de 17e minuut een schot op doel van Perry die overigens ook heel goed speelde op zijn plek als voorstopper. Het schot van Perry komt hoog bij een tegenstander aan en die slaat met een open hand de bal weg vlak voor de bal het doel in zou gaan. De scheidsrechter stond niet helemaal goed opgesteld, niet zijn schuld, en besluit om geen penalty te geven. Onze mannen en dame helemaal van de leg. De tegenstander probeert er gebruik van te maken en counteren naar ons doel. De spits legt aan en raakt de bal totaal verkeerd!! De bal gaat hard en hoog naast.

Rust !!

Alle spelers verzamelen bij de dug out. De trainer gaat voor de groep staan. Aanspreken, overleggen en coachen! Samen zijn we een team!

De tweede helft.

We beginnen scherper aan de duels. Iedereen begrijpt dat als je wilt winnen dat je moet laten zien dat wij de beste zijn. Er komt een hele strakke en harde voorzet van de linkerflank door Serge. Kya neemt aan doet een trucje en geeft een hakkie aan Shaivan en die knalt de bal in het goal van SDO.
De 0-1 komt op het scorenbord. Iedereen begrijpt dat de wedstrijd open ligt en dat er nu gevoetbald gaat worden. Na nog meer mooi voetbal krijgt Perry de bal van Gino. Perry legt aan en hoppa de.0-2 is ook een feit. SDO wordt iets sterker dan FC Almere. En FC Almere moet echt aan de bak. Door een hele goede verdedigende actie van Meeuwis krijgt Djoel via Tim de bal. Djoel legt aan en maakt zijn 4e doelpunt van het seizoen. De 0-3 komt op het scorebord. De spelers zijn door het dolle heen. Doordat ze voorstaan laten ze alles wat verslappen. Hierdoor kan SDO nog even 5 minuten voor tijd de 1-3 maken en zelfs 3 minuten voor tijd de 2-3. De trainer staat met samengeknepen billen langs de lijn en kijkt nog maar eens op zijn klokje. De trainer moedigt de spelers aan en schreeuwt ze naar de overwinning. De scheidsrechter fluit voor het laatst. 2-3 voor FC Almere is de eindstand.

De trainer super gelukkig net als de spelers. We bedanken de tegenstander en de scheidsrechter. Op naar volgende week dan mogen onze toppers thuis aantreden tegen KDO uit de Kwakel.

Hopelijk komt een ieder die dit leest ff kijken.

 

De trainer
Remco

's Avonds op de buis bij ESPN verteld Manus de sterke verhalen nog eens uitgebreid na.

En onder druk van de club maakt hij nog een beetje reclame voor onze FC.

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.