Sportpark De Marken 81355 ES Almere

AccomodatieBestuurNieuwsUPDATE! Renovatie veld 2 vertraagd

9 augustus 2023

17 augustus 2023

Hierbij een update over de voortgang van de werkzaamheden aan veld 2.

De gemeente heeft aangegeven aankomende maandag, 21 augustus, te beginnen met de voorbereidende werkzaamheden. Dat is 2 weken eerder dan de geplande 4 september. De aanleg van de nieuwe mat blijft (helaas) wel op 11 september staan, zodat we ruim 6 weken hinder ondervinden van de werkzaamheden en het veld niet kunnen gebruiken. De gemeente zegt bovenop de planning van de aannemer te zitten en hoopt dat de mat ook eerder geleverd kan worden. Wij zijn en blijven voortdurend in contact met de gemeente Almere.

Ondertussen worden de velden 4 en 5 in orde gemaakt: doelen erop en belijnen zodat deze maandag vrijgegeven kunnen worden voor trainingen en wedstrijden.  Door deze wijziging in de planning zullen trainingen dus verschuiven van veld (bijv. schema veld 2 wordt veld 5) en zullen de natuurvelden 4, 5 en 6 voor wedstrijden intensiever gebruikt worden. Hierdoor kunnen ook begintijden afwijken van de voorkeurstijden. We proberen zoveel mogelijk aan wensen van teams tegemoet te komen, echter bepaalt en beslist uiteindelijk het wedstrijdsecretariaat.  De schema’s zijn onder voorbehoud en kunnen of zullen door het wedstrijdsecretariaat gewijzigd worden indien noodzakelijk. Wij vragen hier begrip voor en jullie medewerking.

We hopen dat de werkzaamheden soepel verlopen en dat we begin september weer de normale schema’s kunnen handteren.

 

09 augustus 2023

De renovatie van kunstveld 2, die dit jaar op de planning staat, heeft enorme vertraging opgelopen. Dat meldt de gemeente bij navraag wanneer er nu een start gemaakt wordt met het vervangen van de mat. Om onduidelijke redenen was de start al uitgesteld van 12 juni naar 17 juli. Doordat FC Almere te weinig informatie had en kreeg over het soort veld wat er zou moeten komen en welke belijning (de KNVB is daar ook vrij onduidelijk in) liep de vertraging verder op.

De laatste informatie die wij hebben ontvangen van de gemeente is dat de aannemer kampt met grote planningsproblemen als gevolg van het weer en de overvloedige regen van de laatste weken, waardoor er grote achterstanden in de werkzaamheden (ook bij andere projecten) zijn ontstaan.

De planning is vooralsnog: veld 2 kan t/m zaterdag 2 september gebruikt worden. Dan starten 4 september de voorbereidende werkzaamheden en wordt de mat verwijderd. Vanaf maandag 11 september worden dan het nieuwe veld gelegd, de omheiding en ballenvangers aangepast. Totaal zullen deze werkzaamheden 4 weken in beslag nemen en verwachten we dat het veld op 29 september, afhankelijk van het weer, opgeleverd wordt.

Tijdens de 4 weken van renovatie verwachten we enige hinder te ondervinden, de aannemer geeft aan dat tot een minimum te beperken. De trainingen die normaliter op dit veld plaatsvinden zullen worden verplaatst naar de velden 7, 8 en 5. Team Voetbal zal de teams hier nader over informeren.

Wij bieden bij voorbaat onze excuses aan voor de vertraging (welke geheel buiten onze macht is ontstaan) en de overlast die we straks zullen ondervinden.

 

Wil je lid worden van FC Almere?

FC Almere 2024 © Alle rechten voorbehouden.