Nipte nederlaag Almere dames terug
maandag 30-09-2019

Onnodige nederlaag FC Almere vrouwen.

 

Het vrouwenteam van FC Almere moest jl zaterdag een onnodige nederlaag incasseren. De ploeg van coach Peter Kruithof speelde niet slecht maar tegenstander FC Driebergen was effectiever met het benutten van de kansen. Mede door wat pech moest men genoegen nemen met een 1-2 nederlaag

Vanaf het begin zette Almere de tegenstander onder druk, wat direct in een aantal kleine kansen resulteerde.In de 17de minuut een uitval van Driebergen waarbij de spits goed doorging. Een overtreding ingezet buiten de zestien waarop de spits goed anticipeerde en doorliep het zestienmeter gebied in en zich daar liet vallen. De scheidsrechter vond dit een strafschop, deze werd goed ingeschoten echter prachtig gestopt door keepster Elisa Ekkelenkamp. Hierop volgde een corner op het doel van Almere die niet goed werd weggewerkt en scoorde een speelster van Driebergen van dichtbij de 0-1.

 Almere was hiervan even van slag waarvan Driebergen vier minuten later direct profiteerde. Een speelster op het middenveld kreeg de bal maar er werd niet goed uitgestapt waarna zij van 20 meter hard en laag het net wist te vinden 0-2. Hierna herpakte Almere zich en begon met een offensief. Wat in de 39ste minuut resulteerde in de 1–2 van Esmeralda de Vlugt die een voorzet van Geneva Neslo verlengde en door Thashanya Suart na goed doorzetten werd ingekopt. 1-2.

Na de rust deed Almere alles wat binnen hun mogelijkheden lag om de achterstand weg te werken maar heel veel pech en ongelukkige momenten leiden niet tot de gelijkmaker. Driebergen hield hierna knap stand en gaf de voorsprong niet meer weg.

Volgende week geen wedstrijd door het oneven aantal teams in de poule. Over twee weken kan men revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen DOVO.