Knappe winst Dames FC Almere. 1-6. terug
donderdag 30-01-2020

Dames FC Almere komen goed uit de winterstop.

Het damesteam van FC Almere hebben goede zaken gedaan in het eerste duel na de winterstop. Op bezoek bij DOVO in Veenendaal liet men er geen gras over groeien en won overtuigend.

Na dinsdagavond een nuttige en goede oefenwedstrijd te hebben gespeeld tegen tweedeklasser Kadoelen (1-1) volgde zaterdag de uitwedstrijd bij DOVO in Veenendaal.
Vanaf het begin nam Almere het heft in handen en zette de tegenstander vast op eigen helft. Dit resulteerde in de eerste tien minuten in een aantal kansen maar er werd echter niet gescoord. Het duurde tot 24e minuut toen een corner van Saskia Vermeulen niet goed werd weggewerkt door DOVO en Thashanya Suart van dichtbij de 0-1 kon scoren. Drie minuten later volgde een mooie steekbal van Saskia Vermeulen op Jaimy Rooze die beheerst afrondde en de voorsprong verdubbelde: 0-2. Vlak voor rust kreeg DOVO hun eerste corner na een scrimmage en tweemaal overduidelijk hands verdween de bal na eerst nog van richting te zijn veranderd alsnog in het Almere-doel. Protesteren hielp niet en zo was de ruststand 1-2.
 

In de tweede helft was het nog meer eenrichtingsverkeer en wist Almere de stand rustig uit te breiden naar een eindstand van 1-6 door nogmaals doelpunten van Thashanya Suart en Jaimy Rooze en tweemaal Esmeralda de Vlught. Een gedegen overwinning voor FC Almere in een zeer eenzijdige wedstrijd. Volgende week om 11.45 spelen de dames op sportpark de Marken tegen CJVV dat de zevende plek bezet in de 3e klasse. FC Almere staat op een mooie derde plaats met acht punten achter koploper IJsselmeervogels.