FC Almere heeft het vizier weer op scherp. terug
zondag 27-10-2019

FC Almere heer en meester tegen Geinoord (0-5).

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere alle schroom van zich af gespeeld. De ploeg van trainer Charles Loots was tegen Geinoord veruit de betere ploeg en dat werd terecht in vijf goals uitgedrukt. “De laatste wedstrijd zochten we nog naar de juiste formatie maar dat krijgt nu gestalte. Deze wedstrijd waren we op alle fronten beter dat de thuisclub en hebben dat nu eens in doelpunten uitgedrukt” was de reactie van de coach die vaak de kansen van zijn ploeg niet met goals bekroond zag worden.

Vanaf het begin was het best wel een beladen duel en was Almere de betere ploeg, met een hoog tempo werden de gastheren terug gedrongen met kansen genoeg voor de Almeerders. Al snel werd dat toch beloond toen een mooie combinatie door Nicky Baggelaar werd afgerond 0-1. Geinoord wilde wel iets terug doen maar was niet bij machte om het Almere lastig te maken. De beste kansen waren dan ook voor de gasten, ook toen Mike de Blieck zijn schot geblokt zag door een Geinoord speler en Geinoord keeper Dario Ruscaa goed weg kwam. In de 20e minuut moest bij Almere Barry Smitz zich laten vervangen door de jeugdige Sebas Visser. “Het was al mooi dat ik bij de selectie zat maar invallen was nog mooier”. Even later diende zich weer een kans aan voor Almere, Jerryl Korthuis kwam vrij voor de goal maar mikte over. Ook Lesley Vlieger kreeg een mogelijkheid maar zijn inzet ging maar net naast. Geinoord kwam wel weer even terug maar achterin bij Almere stond het goed en ging de rust met 0-1 in.

Na de hervatting kwam Geinoord fanatiek uit de kleedkamer maar de ploeg van trainer Gerrit Plomp werd ook nu weer overrompeld door Almere dat al snel door Mike de Blieck op 0-2 kwam. De 0--3 was van Jerryl Korthuis die een solo netjes afrondde. Halverwege de tweede helft leek Geinoord wel iets terug te doen maar Sven Banfi zag zijn inzet naast gaan. Bij Almere moest de geblesseerde Sven Ederveen zich laten vervangen door Tjeerd Hof maar Almere behield het initiatief. In de slotfase sloeg Almere uiteindelijk weer toe en benutte Mike de Blieck een terechte penalty 0-4. Het slot akkoord was wederom voor de gasten en  was De Blieck weer de man die na een mooie actie  van Douwe Willemars beheerst de 0-5 inschoot. Hier bleef het bij en bewees Almere zich een mooie dienst waar het de laatste wedstrijden zeker aan ontbrak. Door deze winst klimt Almere diverse plaatsen op de ranglijst en ontvangt men komende wedstrijd JSV Nieuwegein.

Trainer Charles Loots van FC Almere gaf een groot compliment aan zijn ploeg,”De beleving van mijn team was formidabel en de afspraken werden uitstekend nagekomen. Na wat wisselvallige wedstrijden hebben we de draad goed opgepakt en dat het tegen mijn vorige club was is  alleen maar mooi, verder nog een grote pluim voor de invallers  want zij pasten zich uitstekend aan”.