Spelers verytrekken bij FC Almere. terug
donderdag 26-05-2022

Vier selectie spelers vertrekken bij FC Almere.

 

Vorige week viel het doek voor FC Almere in de tweede klasse. Na de corona tijd liep het een stuk minder in de competitie en dit seizoen moest men er toch aan geloven. Na het vertrek van trainer Olf nam assistent Tjeerd Hof de leiding over maar wist het tij uiteindelijk ook niet te keren en ontkwam dan ook niet aan degradatie.

 

Na de degradatie hebben drie spelers aangekondigd FC Almere te zullen verlaten. Mike de Blieck vertrekt naar De Meteoor (zondag vierde klasse), Mitchel Smit gaat de club verlaten voor Zuidvogels in Huizen. Verder stopt ook Leroy van Zwam die weer gaat spelen bij WVHEDW in Amsterdam. Nordin Vermeulen gaat komend seizoen bij Waterwijk spelen.

 

Scorend vermogen.

Mike de Blieck heeft heel wat seizoenen gespeeld bij de club uit Haven. De rechterspits scoorde menig doelpunt en bereidde er ook diverse voor. De reden voor zijn vertrek is dat hij minder hoeft te reizen en zijn nieuwe club is niet ver van zijn huis verwijderd.

Mitchel Smit voetbalde al eerder in Huizen en vindt het weer een uitdaging om op een hoger niveau te spelen. Mitchel heeft ook aardig wat goals gemaakt in de loop der jaren waarvan diverse met het hoofd.

Leroy van Zwam voetbalde in zijn jeugd al bij FC Almere maar ging later naar WVHEDW waar hij het ook uitstekend naar zijn zin had. Later kwam hij toch weer terug naar Almere maar heeft nu alsnog besloten FC Almere toch weer in te ruilen voor de Amsterdamsche club, al gaat hij daar wel op een lager niveau voetballen.

 

Positief.

De nieuw aangestelde trainer voor komend seizoen Sandor Augustijn zal flink moeten puzzelen om de selectie weer op peil te krijgen. Mochten er nieuwe spelers bijkomen kan er volgend seizoen zomaar  een aardig elftal staan om het verloren terrein weer te heroveren. De trainer is positief en gaat er van uit dat komend seizoen beter zal verlopen als het afgelopen seizoen.

Komende zaterdag werkt FC Almere de voorlaatste wedstrijd af tegen HBOK dat kampioen kan worden. Die week daarop sluit men het seizoen af met een thuiswedstrijd tef

gen FC Aalsmeer.