FC Almere
Media Inschrijf formulier Contactformulier RIVM registratie Agenda Facebook logo
Afgekeurde velden
MediaInschrijf formulier ContactformulierRIVM registratie Agenda
Gary Bouwmeester heer en meester... terug
maandag 25-11-2019

 

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft in de uitwedstrijd tegen Benschop goede zaken gedaan. De ploeg van Charles Loots zegevierde met 1-4 en Gary Bouwmeester was de grote man bij de Almeerders. De spits scoorde een zuivere hattrick. Door de winst kan men weer omhoog kijken gezien de koplopers punten verspeelden.

Almere begon goed en kreeg snel een veldoverwicht maar moest tot in de 20e minuut wachten eer men kon scoren. Uit een voorzet van Mike de Blieck wist Gary Bouwmeester  Benschop-doelman Mitchel van Oort te passeren:0-1. Benschop deed wel wat terug maar doelman Gijs Roelofsen bleek weer een betrouwbaar sluitstuk. FC Almere de betere ploeg kreeg hierna toch weer aardig wat  kansen en had in Gary Bouwmeester de man in vorm, uit een mooie voorzet van Lesley Vlieger verwerkte hij de bal uitstekend en scoort in de 30e minuut onhoudbaar in de linkerhoek de 0-2 voor zijn ploeg. Niet veel later kon de thuisclub ook niet voorkomen dat Almere weer scoorde, Rogier Arduin schoot in tweede instantie na eerst de paal te hebben geraakt de 0-3 in de touwen. Almere bleef volop domineren en Bensdorp liep vaak achter de feiten aan. Nog voor de rust besliste FC Almere definitief de wedstrijd door 0-4 te scoren, na een mooie actie van Douwe Willemars was het weer Gary Bouwmeester die het laatste tikje gaf en zijn hattrick hiermee voltooide: 0-4. Bouwmeester: “Voor het eerst speelde ik weer een volledige wedstrijd en daar had ik zin in en was ik zeer gretig., en dan een hattrick scoren is dan natuurlijk heerlijk maar als team hebben we een uitstekende eerste helft gespeeld de tweede helft was wat minder”.

In de rust had Charles Loots zijn ploeg gewaarschuwd om vooral niet te verslappen maar zo door te gaan en weer snel tot scoren te komen. Dat lukte niet helemaal en kreeg Benschop in de tweede helft veel meer ruimte en kwam dan ook vaker voor het doel van de gasten maar scoren bleek toch een te grote opgave en kwam FC Almere niet echt meer in gevaar. In de 80e minuut kregen de gasheren toch nog een mogelijkheid om de eer te redden en deze werd dan ook benut: 1-4. Verder liet de Almeerse ploeg het niet komen en boekte men een mooie en zeer verdiende zege.

Dat vond coach Charles Loots ook: “ Een heerlijke eerste helft met fraai voetbal van onze kant, de tweede helft sloop de nonchalance bij ons erin en dan geef je de tegenstander onnodig ruimte dus dat moeten we zeker verbeteren. Maar complimenten voor m’n ploeg en we doen ook weer mee gezien het puntverlies van de koplopers”.