Scoren gaat FC Almere slecht af. terug
woensdag 23-10-2019

FC Almere vergeet in eerste helft afstand te nemen.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich tekort gedaan. Tegen BFC bleef men op 1-1 steken en waren beiden doelverdedigers in optima forma.

Gezien de stand op de ranglijst was FC Almere verplicht om de punten in eigen huis te houden. Gezien de kansen in de eerste helft had de stand misschien wel 2-0 moeten zijn maar dat gebeurde niet.

De strijd ging eerst wel gelijk op maar in de 3e minuut was er toch een aardige kans voor de Bussumse ploeg, na een fout van Baggelaar  was Almere-doelman Gijs Roelofsen attent. Even later was Jerryl Korthuis kansrijk maar nu was BFC keeper Damian Ranzijn heer en meester. Later was Almere weer dicht bij een treffer maar de inzet van Mike de Blieck werd ook nu weer goed verwerkt door Ranzijn. In de 25e minuut had Almere wel op voorsprong moeten komen maar na een mooie combinatie was het schot Barry Smits loepzuiver maar ook nu weer was BFC doelman Damian Ranzijn de grote winnaar en zijn reflex was fraai om te zien. FC Almere hield de gasten goed onder druk maar moest in de 35e minuut Gary Bouwmeester missen toen hij bij een pittige actie geblesseerd raakte en later toch vervangen moest worden. Lesley Vlieger verving hem in de spits. De rust ging uiteindelijk in met 0-0.

Na de hervatting kwam Milan Looijer bij Almere binnen de lijnen voor Nick Mulders. Almere kreeg meer grip op de wedstrijd kreeg ook een overwicht met vervolg  een kans voor Rogier Arduin maar zijn inzet werd geblokt en mocht BFC niet mopperen. BFC loerde steeds op de counter en had daar in de 58e minuut ook succes mee. Een aanval over links kwam bij Tjerk Posthuma die snoeihard uithaalde en was Roelofsen  volledig kansloos 0-1. FC Almere voerde de druk op en kregen de gasten het behoorlijk moeilijk. Na wat kansen te hebben laten liggen was het in de 78e minuut toch raak, een voorzet van Mike de Bliek werd door Lesley Vlieger fraai ingekopt 1-1. De druk wrrd nog groter maar BFC hield steeds weer stand. Door de vele overtredingen was arbiter Kamal Hajjaji genoodzaakt de gele kaart te trekken en dat overkwam Almere speler Rogier Arduin tweemaal dus was rood het vervolg. De resterende tijd bleef het spannend maar doelpunten waren ook in deze fase duur. Een mager puntje dus weer voor de Almeerders die komende dinsdag eerst Spakenburg 2  voor de beker ontmoet en zaterdag op bezoek gaat bij Geinoord Nieuwegein.

FC Almere trainer Charles Loots : “Wat inzet betreft kan ik m’n ploeg niets verwijten maar op de goede momenten onze slag slaan zat er vanmiddag niet in terwijl er kansen genoeg waren”. Ook aanvoerder Peter van Dongen vond het uiteindelijk wel een terechte uitslag: “ de kansen van zowel BFC als Almere had zomaar tot een andere uitslag kunnen leiden maar dat wij ons tekort gedaan hebben is zeker “.