Spannende slotfase Dames 1. terug
dinsdag 22-10-2019

Dames FC Almere stunten in slotfase van bekerwedstrijd 4-3.

Zaterdag speelde de dames van FC Almere tegen SV Diemen ook uitkomend in de derde klasse maar andere poule voor de beker. De eerste helft was Almere de ploeg met het meeste balbezit en loerde Diemen op de counter. Dit leverde Almere een aantal kansen op maar het vizier stond nog niet op scherp. In de 36ste minuut was het Thashanya Suart die op snelheid de verdediging van Diemen achter zich liet en Saskia Vermeulen een kans gaf op de 1-0 deze aarzelde niet en ronde bekwaam af.

Direct na de rust was het wederom Thashanya Suart die de verdeling te snel af was haar schot werd nog gestopt maar Geneva Neslo was goed meegelopen en schoot de rebound beheerst in 2-0.. Dit was het sein voor Diemen om vol op de aanval te spelen wat na vijf minuten resulteerde in de 2-1, een vrij schop ging via de handen van de keepster van Almere het doel in. In de 58e  minuut geklungel achterin bij Almere waar de spits van Diemen alert op regeerde en de 2-2 maakte. Almere kon op dat moment niet veel meer doen dan tegenhouden. In de 72e  minuut was het wederom de spits van Diemen die een vrije trap op schitterende wijze binnenschoot 2-3.

Op dat moment gaven weinigen nog iets voor de kansen van Almere echter de dames rechtte hun rug en gaven vol gas in een alles of niets offensief. Dit werd 2 minuten voor tijd beloond door een doelpunt van Saskia Vermeulen die een door de keepster niet goed verwerkte bal binnenwerkte 3-3. Alle toeschouwers en ook de trainers dachten al aan strafschoppen maar aanvoerdster Juanita Dollard die in de laatste minuut de bal kreeg op middenveld en van 25 meter de bal over de keepster in het doel joeg 4-3. Hierna was het in de extra tijd alleen een kwestie van tegenhouden en volgde een geweldige ontlading na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Makdan. Al met al een gelukkige overwinning na een niet al te beste wedstrijd van Almere.

Volgende week wacht in Veenendaal koploper GVVV voor de competitie.