Slechte start Almere bij Victoria. terug
zondag 22-09-2019

Victoria laat FC Almere tweede helft in het zand bijten (2-1).

Het is FC Almere in het eerste kompetitie duel niet gelukt om in de uitwedstrijd bij Victoria drie punten weg te halen. Sterker nog de ploeg van trainer Charles Loots moest uiteindelijk met een nipte nederlaag genoegen nemen. FC Almere moest wel wat gehavend aantreden door de blessure van Amarez Poepon en ook was Gary Bouwmeester nog niet van de partij vanwege vakantie.

Beiden ploegen speelden vanaf de aftrap volop op de aanval en dat deed de beginfase goed. De thuisclub kreeg in de 8e minuut de eerste hoekschop maar deed daar niets mee. In de 12e minuut kreeg Almere een vrije schop maar de inzet van Peter van Dongen ging echter naast het doel van Daniel van Veen. FC Almere werd sterker en had met meer overleg afstand kunnen nemen in deze fase maar men moest wachten tot de 30e minuut toen een  aanval van via een mooie combinatie beheerst werd afgerond door Jerryl Korthuis (0-1). Niet veel later ook nog meer kansen om de thuisploeg op grotere afstand te zetten maar slordigheid was troef bij Almere. Victoria kreeg wat meer grip op het duel en verscheen nu af en toe voor doelman Gijs Roelofsen maar de goalie bleek in uitstekende vorm en redde diverse keren. Net voor de rust moest hij dan toch zwichten toen de bal knullig op het middenveld werd ingeleverd en Victoria daar optimaal gebruik van maakte,op de schuiver van Ivanildo Darson van de thuisclub was Roelofsen echter kansloos (1-1).  

Na de rust kwamen beiden partijen vaak in scoringspositie maar bij Almere was het goalie Gijs Roelofsen die zich onderscheidde. Aan de ander kant ging FC Almere zeer slordig met de mogelijkheden om. Dan valt er vaak aan de ander kant een doelpunt en dat gebeurde ook, een mooi combinatie waar niemand van Almere ook een been naar uit stak kwam bij Rik Langhout die fraai de 2-1 inschoot. Beide partijen wisselde nog veelvuldig en Almere lag het accent meer op de aanval maar ondanks diverse kansen scoorde de ploeg niet meer mede door de onzuiverheid. 

FC Almere trainer Charles Loots was zwaar teleurgesteld. “Ik ben zeer ontevreden gezien de slecht uitgevoerde warming up in eerste instantie, dan ook nog het slechte ingrijpen in duels waar je de tegenstander steeds weer de kansen gaf om door te komen. Uiteindelijk hadden we de eerste helft het betere van het spel en hadden we wel meer moeten scoren gezien de mogelijkheden en dan krijg je vlak voor rust ook nog de gelijkmaker tegen, over de tweede helft zal ik maar niets zeggen maar komende week zal hier veel aandacht aan besteed worden”aldus de FC Almere-coach.