Ondanks verlies nuttige oefenpot Almere dames. terug
vrijdag 21-02-2020

Nuttige oefenwedstrijd FC Almere dames.

Dinsdagavond speelde de dames van FC Almere een wedstrijd tegen eersteklasser SDO in Bussum.

Almere speelt in de derde klasse en startte met de wind in de rug wat even wennen was om de snelheid van de bal aan te passen. Almere werd nu wel de bovenliggende partij, wat resulteerde in een viertal honderd procent kansen. In de tiende en vijftiende minuut verschenen zowel Jaimy Rooze als Esmeralda de Vlugt alleen voor de keepster van SDO en wist de keepster beide kansen onschadelijk te maken.

In de dertigste minuut werd Geneva Neslo op rechts vrij gespeeld maar haar schot ging over het vijandelijke doel. Bij een van de spaarzame uitvallen van SDO was er een goede actie van hun rechtsbuiten die laag voor gaf en de naar binnen gekomen linksbuiten beheerst de 1-0 kon scoren. Nog voor rust kreeg Almere de vierde grote kans, een schot van Esmeralda de Vlugt werd door de keepster losgelaten en opgepikt door Bobbi van Hameren,de goalie van de thuisclub herstelde zich goed en voorkwam de 1-1.

Na de rust tapte SDO uit een ander vaatje en zette Almere direct onder druk. Veel grote kansen leverde dit echter niet op. Pas halverwege de tweede helft wist SDO de stand op te voeren naar 3-0. Twee mooie afstandsschoten waren voor de ingevallen keepster van Almere niet te stoppen. Vlak voor het einde van de wedstrijd wist Almere toch nog tot scoren te komen, een diepe bal werd door Jaimy Rooze keurig breed gelegd en nu was het Esmeralda de Vlugt wel die beheerst de keepster passeerde 3-1. Hier bleef het bij en kon Almere terug kijken op een nuttige oefenwedstrijd, waarin de coach het een en ander kon uit proberen en alle speelsters voldoende speeltijd kregen.