Almere dames uit de beker na monsterscore KFC terug
vrijdag 20-09-2019

Bekerduel FC Almere dames eindigt zonder veldverlichting…

Het bekerduel tussen de dames van FC Almere en KFC begon woensdagavond met daglicht maar tien minuten voor tijd viel het kunstlicht uit en was de wedstrijd gespeeld. Slordig geval van onzorgvuldigheid vanuit de club. Jammer want een aanval van de thuisclub was kansrijk voor een doelpunt maar het uitgaan van de verlichting gooide roet in het eten.

Het werd een vrij gelijkopgaand duel met wel meer mogelijkheden voor KFC. Uiteindelijk was het wel FC Almere dat scoorde, een mooie pass van Saskia Vermeulen op Juanita Dollard betekende 1-0 voor FC Almere. KFC bleef hierna wel aandringen maar zag geen kans om op gelijke hoogte te komen. Sterker nog de ploeg van coach Peter Kruithof maakte nog voor de rust 2-0. De ploeg van KFC gaf zich niet gewonnen en kwam voor de rust toch nog op 1-2 na slordig uitverdedigen aan Almere kant.

In de tweede helft werd de druk zwaar op het Almere doel maar Almere keepster redde diverse keren fraai. Zo’n kwartier voor tijd was het dan wel raak en was een harde schuiver te veel voor de Almere goalie (2-2). Hierna nog een bal op de lat bij Almere maar de ploeg kwam er steeds gevaarlijker uit en had in deze fase twee grote mogelijkheden om te scoren maar dit werd niet goed uitgespeeld en kwam KFC hiermee goed weg. Vlak voor tijd nog een veel te harde charge voor het doel van Almere waar de keepster van Almere de dupe van werd en een lelijke blessure opliep. Uiteindelijk kon de wedstrijd niet uitgespeeld worden doordat het licht uitging. Er stonden toen nog tien minuten op de klok.

FC Almere moet nu even de uitslag van KFC afwachten die a.s donderdag met negen goals verschil moet winnen om door te gaan in de beker.  P.S. Inmiddels is de wedstrijd van KFC gespeeld en gaan zij door in de bekercompetitie door een forse overwinning.