Onnodig punt verlies zat.1 terug
dinsdag 17-12-2019

FC Almere vergeet te scoren en speelt gelijk tegen koploper Loosdrecht 1-1.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere verzuimt drie punten over te houden aan het duel tegen sv Loosdrecht. De thuisclub kreeg deze middag de beste kansen maar was niet gelukkig in de afronding. Het verschil met de koploper bleef dan ook vier punten en door de winst van Maarssen staan Maarssen en Loosdrecht samen aan kop en volgt Almere op vier punten.

Het duel was best wel beladen in Almere want bij winst zou men immers goede zaken doen. De eerste twintig minuten gaf Almere dan ook duidelijk de toon aan en had Loosdrech behoorlijk wat moeite om de thuisploeg van scoren af te houden. In de 6e minuut had Almere al kunnen scoren maar de meegekomen Mitchel Smit van Almere hield een inzet van zijn ploeggenoot nog tegen en kwam Loosdrecht hiermee goed weg. Ook na een goede actie van Mike de Blieck op Lesley Vlieger mochten de gasten niet mopperen. Loosdrecht kwam wel even terug maar de verdediging van Almere sloot goed. In de 11e minuut kreeg de thuisclub loon naar werken toen Lesley Vlieger eerst miste maar even later wel scoorde uit een goede actie van Rogier Arduin. 1-0. Door de regenval werd het veld zwaarder bespeelbaar maar de twee ploegen lagen toch goed voetbal op de mat. Loosdrecht kwam nu ook wat beter in de wedstrijd en wist in de 22e minuut de stand dan ook gelijk te trekken, Aboukakr Ouaddouh werd goed aangespeeld door Kalidh El Jebli en schoot laag de 1-1 in. Het bleef nu vrij gelijk op gaan maar kansen werden simpel gemist en bleef het tot de rust bij deze stand.

Na de hervatting was de grasmat aardig doorweekt en werd het lastig voetballen. Wel waren er twee grote kansen voor Almere maar de zuiverheid liet veel te wensen over. Zo ook voor Gary Bouwmeester die zijn omhaal naast zag gaan. Loosdrecht bleef knokken voor een beter resultaat maar moest toezien dat Almere de tweede helft de betere ploeg was. Mogelijkheden voor De Blieck en Vlieger leverde echter geen goal op. Later nog wat wissels aan beiden kanten en zo was invaller Amarez Poepon bij Almere dicht bij de 2-1 maar zijn inzet belandde op de lat. Ook aan de andere kant was Loosdrecht nog kansrijk maar Almere-doelman Gijs Roelofsen was attent en voorkwam erger. Verder werd er in de resterende tijd niet meer gescoord en eindigde dit duel in 1-1.  Aanvoerder Peter van Dongen van Almere had graag de drie punten binnen gehaald: “De eerste 20 minuten hadden we drie keer moeten scoren dat gebeurt niet en geef je de tegenstander de kans om beter in de wedstrijd te komen. Loosdrecht had ook mogelijkheden maar wij hadden in de tweede helft dit duel naar ons toe moeten trekken”aldus van Dongen.

Assistent-trainer van FC Almere Michel Pleune zag ook dat zij de betere kansen hadden: ”We speelden vandaag goed en dat bleek ook wel uit de vele mogelijkheden die we kregen maar kansen creeeren en maken is twee. Verder alle lof voor het team dat streed voor elke meter en op het zware veld was dat niet altijd makkelijk”.