Vette winst voor Almere vrouwen1. terug
dinsdag 15-10-2019

FC Almere vrouwen pakken de eerste winst!

 Zaterdag speelde de dames tegen DOVO deze hadden vorige week hun eerste wedstrijd gewonnen. Almere liep eenvoudig over deze ploeg heen en stond er na negentig minuten een 7-0 eindstand op het scorebord.

Vanaf de start nam FC Almere het heft in handen en zette de tegenstander vast op eigen helft. Na wat kleine kansjes was het in de twaalfde minuut Jaimy Rooze die een mooie actie op rechts afsloot met een perfecte voorzet op spits Thashanya Suart die bij de eerste paal de 1–0 inkopte. Dit was het sein voor de spits van Almere om een hattrick op het scorebord te zetten. In de 14de minuut een scrimmage voor het doel en vanuit de draai scoorde zij de 2–0 en vier minuten later was de hattrick compleet. Een voorzet van Geneva Neslo werd beheerst binnen getikt 3-0. In de 25e minuut een corner van Elianne Wijkhuizen die door de inlopende Saskia Vermeulen mooi werd ingekopt 4-0. Tot aan de rust gebeurde er niet veel meer, de kleine kansjes die er nog kwamen werden door de zeer jeugdige keepster van DOVO netjes verwerkt.

In de tweede helft ging Almere door met aanvallen echter duurde het tot de 65ste minuut alvorens er weer werd gescoord Genevan Neslo wist de bal terug te leggen op Samantha Versteeg die droog en hard uithaalde 5-0.

Even later het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een vrije trap net buiten de zestien werd door Saskia Vermeulen schitterend in de verre kruising geschoten 6-0. Hierna was het kort voor tijd wederom Saskia Vermeulen die geknoei in de verdediging van DOVO afstrafte en zo ook haar derde doelpunt maakte en de eindstand van 7–0 op het scorebord zette. Een mooi resultaat voor de ploeg van Peter Kruithof en Dick Bockweg.

Volgende week spelen de dames voor de beker tegen SV Diemen om 12.00 uur op sportpark de Marken.