Verdiende winst zat.1 terug
dinsdag 12-11-2019

FC Almere in tweede helft langs CDW.

Op sportpark de Marken in Almere heeft FC Almere zich niet laten verrassen door hekkensluiter CDW. De ploeg van Charles Loots zag de grote inzet in de tweede helft terecht beloond worden. In eerste instantie was het CDW dat de thuisclub steeds onder druk zette en daar was de thuisclub niet blij mee en wist de ploeg uit Wijk bij Duurstede dan ook brutaal de leiding te nemen. Na twaalf minuten was het Timon Brandsen die Almeregoalie Gijs Roelofsen kansloos liet 0-1. Vijf minuten later lag de bal er aan de andere kant ook in toen Lesley Vlieger een fout afstrafte 1-1. CDW met twee snelle spitsen waren soms lastig voor de verdediging van Almere. Ook uit twee hoekschoppen miste men op een haar na en kon Almere op de doellijn tweekeer redding brengen. FC Almere beet goed van zich af maar na een aardige solo van De Blieck pakte doelverdediger John Verweij van CDW zijn inzet fraai. CDW bleef via de flanken zeer gevaarlijk en kon Almere dan ook tweemaal  ternauwernood het gevaar  keren. Het bleef dan ook voor de rust een gelijke stand.

Na de hervatting twee ploegen die voor drie punten gingen met Almere in meer balbezit maar kon niet echt een stempel op het duel drukken. In de 60e minuut een aardige kans voor invaller Rogier Arduin in het veld gekomen voor Jerryl Korthuis maar zijn harde inzet werd gekeerd door de uitstekende doelverdediger van CDW. Ook wisselde trainer Charles Loots Lesley Vlieger voor Gary Bouwmeester. “ Heerlijk om weer te spelen na twee en een halve week, mijn herstel verliep goed en had ik het ritme weer snel te pakken”. Niet veel later een strafschop voor Almere toen Douwe Willemars binnen de zestien net even werd gehaakt door een CDWer. Mike de Blieck schoot Almere op 2-1. Almere bleef de betere ploeg en had men geen geluk met schoten van Rogier Arduin. Toch wisten de gasten uiteindelijk de gelijkmaker te scoren door weer Timon Brandsen, een vrije trap verdween hard in het Almere doel 2-2. Met nog tien minuten te gaan kreeg Almere nog meer grip op het duel en kon Zakaria Lamhamdi met een harde schuiver uiteindelijk de 3-2 scoren en leek CDW verslagen. Na nog twee aardige kansen voor de gasten maakte Nicky Baggelaar vlak voor tijd de alles beslissende vierde treffer voor FC Almere en had men de driepunter binnen.

Trainer Charles Loots was natuurlijk wel tevreden met de winst maar zag ook nog verbeterpunten.”De winst was verdiend maar de eerste helft speelden de gasten vol op de aanval waar we eigenlijk een wat meer behoudender CDW verwacht hadden en mochten we ook niet klagen bij twee momenten voor ons doel, maar in de tweede helft een collectief zeer sterk Almere en zo zie ik het graag en gaf dat uiteindelijk de doorslag al had de uitslag nog veel hoger uit had kunnen vallen”aldus Loots die komende donderdag met zijn team vriendschappelijk speelt tegen De Dijk. Aanvang is om 20.00 uur.

Foto: Martin Bakker.