Gelijkspel had winst moeten zijn voor Almere-dames. terug
woensdag 11-12-2019

FC Almere dames doen zichzelf te kort.
Het damesteam van FC Almere heeft de zegereeks niet door kunnen zetten. Bij Achterveld kwam de ploeg van Peter Kruithof en Dick Bockweg niet verder dan 2-2.

Achterveld was geen onbekende tegenstander voor Almere daar de dames vorig seizoen in de nacompetitie hier wisten te winnen.
Ook nu begon Almere goed aan de wedstrijd wat een aantal kleine kansen opleverde.
In de twaalfde minuut een prachtige pass van Chamarel Luitjes op Esmeralda de Vlught die langs de lijn versnelde een afgemeten voorzet gaf die door Bobbi van Hameren beheerst werd afgerond: (0-1). Tot aan de rust bleef Almere de betere ploeg maar wist niet tot scoren te komen terwijl er wel mogelijkheden waren. 

In de tweede helft een feller Achterveld dat met lange ballen probeerde Iets te forceren. Veel kansen leverde dit niet op. Het spel werd slordiger en er gebeurde niet zo veel. Tot de tachtigste minuut toen bij een uitval van Almere Saskia Vermeulen de bal keurig tussen de verdediging door speelde op Esmeralda de Vlught die mooi de 0-2 scoorde. Wie dacht dat de buit binnen was kwam echter bedrogen uit. Achterveld speelde alles of niets en wist in de  87e minuut de aansluitingstreffer te scoren. Vijf minuten later was het weer raak en liep Almere achter de feiten aan. Wat Almere ook nog probeerde de bevrijdende goal viel niet meer en bleef met op 2-2 steken.
Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop bij tweedeklasser WV-HEDW voor de beker. Misschien dat de dames van Almere dan voor een stunt kunnen zorgen.