Geen winst FC Almere in bekerduel. terug
dinsdag 10-09-2019

FC Almere verliest tweede beker duel van eersteklasser Huizen.

Nadat FC Almere het eerste bekerduel tegen Batavia ’90 met 2-1 had gewonnen heeft FC Almere  het duel tegen eersteklasser sv Huizen jl zaterdag niet in winst om kunnen zetten. De ploeg van Charles Loots verloor met 4-1 na een 2-0 ruststand.

De eerste helft was voor de thuisploeg die aardig wat kansen kreeg en scoorden Blaauw en  Schmitz  voor de Huizer ploeg. sv Huizen bleef hierna Almere onder druk zetten maar doelman Nordin Vermeulen hield de schade nog enigszins beperkt voor zijn ploeg.  FC Almere speelde niet slecht maar kon toch niet de juiste richting vinden om tot scoren te komen.

Na de rust zat FC Almere beter in de wedstrijd maar kon toch niet verhinderen dat de thuisclub nog tweemaal scoorde. Van ’t Land en Van der Veldt zorgde voor Huizen dat het verschil vier werd. FC Almere kwam hierna herhaaldelijk voor het vijandelijke doel maar was niet gelukkig in de afronding. Uiteindelijk wist men toch te scoren,  toen invaller Rogier Arduin een solo begon en diverse Huizenspelers zijn hakken liet zien en uiteindelijk prima afrondde 1-4. Er kwamen nog meer mogelijkheden maar het scoren bleef verder uit. Hier bleef het bij en kan de ploeg van Charles Loots a.s. zaterdag bij Hierden de volgende ronde veilig stellen maar een winstpartij is dan wel een must.

De twee bovenste twee ploegen uit deze poel gaan verder in het bekertoernooi.