FC Almere
Media Inschrijf formulier Contactformulier RIVM registratie Agenda Facebook logo
Afgekeurde velden
MediaInschrijf formulier ContactformulierRIVM registratie Agenda
Tweede winst Almere-dames in bekertoernooi. terug
maandag 09-09-2019

 FC Almere dames pakt tweede winst in bekertoernooi. (0-4).

De ploeg van Peter Kruithof maakt een uitstekende start door, werd vorige week ruim gewonnen van Desto nu moest Zaandijk eraan geloven.

Vanaf het begin was al duidelijk dat het niet zo’n makkelijke wedstrijd zou worden als tegen Desto. Zaandijk trok zich terug op eigen helft en probeerde met lange ballen hun spitsen in stelling te brengen. Dit resulteerde in een tweetal kansen waarvan er een door Bobbi van Hameren van de lijn moest worden gehaald. Hierna nam Almere het heft in handen wat in de 35ste minuut resulteerde in een pass van Elianne Wijkhuizen op Samantha Versteeg die van 20 meter hard uithaalde en de 0 – 1 op het bord zette. Op slag van rust een corner van Samantha Versteeg waarbij Thashanya Suart goed inliep bij de eerste paal en eerder bij de bal was dan de keepster en zo de 0 – 2 binnen kopte.

Na de rust was Almere heer en meester en direct na de rust was het Wederom Thashanya Suart die op de middenlijn de bal veroverde en met een rush de verdediging voorbij ging en beheerst de 0 – 3 scoorde. Hierna nog een aantal kansen voor Almere waarvan alleen Esmeralda de Vlught er een wist te verzilveren na een een twee met Thashanya Suart. 0-4. Al met al een verdiende overwinning voor Almere.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen KFC die een klasse hoger spelen, dit is een mooie uitdaging voor het team van trainer Peter Kruithof om te zien hoe ver ze zijn.

Bijdrage: Dick Bockweg.