Scoren groot probleem bij FC Almere. terug
maandag 09-03-2020

FC Almere verliest van zichzelf, scoren probleem bij Almeerders.

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere haar aanhang weer danig teleurgesteld. Tegen IJFC kwam de ploeg van Charles Loots met 0-1 achter en was men ondanks de vele kansen niet in staat om de IJFC-doelman te verschalken. Men was nog in de race voor de 2e periode maar daar ging vv Maarssen mee aan de haal.

Vooraf leek het er goed uit te zien voor Almere maar in de beginfase liet men diverse kansen al onbenut en kwamen de gasten met de schrik vrij. Mogelijkheden van Douwe Willemars en Gary Bouwmeester liet men simpel liggen. Ook Rogier Arduin was dicht bij een treffer maar ook zijn poging ging in rook op. De schaarse aanvallen van IJFC konden eerst nog goed verwerkt worden maar in de 34e minuut was het toch raak voor de IJsselsteiners. Bij Almere ging Mitchel Smit lelijk in de fout door de bal bij de tegenstander in te leveren en maakte Luciano Poeketi daar dan ook gretig gebruik van: 0-1. Voorafgaand aan deze actie werd Smit eerst behoorlijk opzij gezet wat arbiter Westland wegwuifde. Voor de rust nog een paar kansen voor de thuisclub maar zowel Arduin als Willemars wisten hier weer geen raad mee.

Na de hervatting een feller strijdend FC Almere en het op de counter loerende IJFC maar ook nu bleven de mogelijkheden onbenut en bleef IJFC geloven in een goed resultaat. Later waren de gasten ook dicht bij een treffer maar tot driemaal toe ging de bal echter voorlangs. Wat Almere hierna ook probeerde de bal wilde er deze middag niet in en verloor de ploeg uiteindelijk van zichzelf door de vele kansen niet te benutten. Aanvoerder Peter van Dongen snapte ook niet dat men niet tot scoren kwam,”We scoren altijd wel maar nu niet en verloren we van onszelf”.

Trainer Charles Loots: “Voor de rust hadden we al ruim voor moeten staan maar de simpelste kansen werden gemist, ook na de rust was IJFC rijp voor een nederlaag maar scoren was vandaag niet aan de ploeg besteed” aldus een teleurgestelde Loots.  Door deze nederlaag zakte de ploeg naar de zesde plek op de ranglijst.