Offday voor zaterdag 1. terug
zondag 09-02-2020

Tweedeklasser FC Almere heeft tegen de Meern haar aanhang danig teleurgesteld en bewees hiermee zichzelf geen beste beurt en verloor. De ploeg van trainer Charles Loots kwam met 0-1 achter maar wist binnen een minuut weer gelijk te maken. Na de rust was het snel 2-1 maar daarna ging het helemaal mis. Het werd uiteindelijk een 2-3 nederlaag! De schade bleef nog beperkt doordat de concurrentie ook punten liet liggen maar het verschil met koploper Maarssen bedraagt nu zeven punten.

De eerste twintig minuten waren voor tegenstander de Meern dat vrijuit voetbalde. Op het zware bespeelbare(gras)veld kwamen de almeerders maar slecht uit de voeten. Er werd veelal de lange bal gehanteerd dat de Meern in de kaart speelde. Nadat Almere-doelman Gijs Roelofsen zijn team tot tweemaal toe op de been had gehouden moest hij in de 23e minuut toch capituleren, na slecht uitverdedigen was de rebound van Tom Gentenaar hard en trefzeker 0-1. Lang plezier had de tegenstander hier niet van want een minuut later was het alweer gelijk. Almere speler Bouwmeester werd binnen de zestien weggezet en arbiter Bogarts lag de bal terecht op de stip, Mike de Blieck gaf vanaf elf meter de Meern-doelman Martijn Smorenburg geen schijn van kans 1-1. Voor de rust nog mogelijkheden voor beiden partijen maar goals bleven vooralsnog uit.

In het begin van het tweede bedrijf leek Almere goede zaken te gaan doen,uit een voorzet van Mike de Blieck kopte Lesley Vlieger de 2-1 in. Hierna werd het een open duel met de Meern dat graag via de counter hun slag wilde slaan. Hier was de thuisclub niet op ingesteld maar had ook de pech dat de  scheidsrechter een duidelijke bal over de lijn liet doorgaan voor de Meern. Het vervolg leverde de Meern via Abel Prins de gelijkmaker op: 2-2. Het bleef hierna een spannend duel maar de gasten kregen bij vlagen wat meer grip op het duel en was het in de 72e minuut dan ook raak. Weer was het Gentenaar die de trekker overhaalde en Almere op achterstand zette:2-3. Aanvoerder Peter van Dongen: “We waren na de 2-2 van slag en hadden moeite de bal in de ploeg te houden en speelde de tegenstander hiermee in de kaart wat nooit mag gebeuren”. FC Almere ging nu 1 op 1 spelen en wisselde wat spelers maar ook dit kon geen ommekeer aan het duel geven. Wel waren er nog wat pogingen van Gary Bouwmeester en Lesley Vlieger maar tevergeefs en de trok de Meern uiteindelijk de winst over de streep.

Almere-coach Charles Loots: “Het eerste kwartier waren we er niet en speelde ver onder de maat, later verbeterde dat wel. Na de 1-1 met de rust kwamen we goed het kleedlokaal uit en was het snel 2-1 maar toen de 2-2 viel na zwakte we ver weg en zat het bij de Meern mee. We kwamen nu herhaaldelijk voor het doel  van de Meern maar de 2-3 kwamen we niet meer te boven”.