FC Almere-Dames op koers voor na-kompetitie. terug
zondag 05-05-2019

Dames FC Almere richting na-kompetitie na winst op De Meer (2-0).

Op sportpark de Marken heeft het damesteam van FC Almere  een 2-0 winst geboekt op het Amsterdamsche  sv De Meer. In Amsterdam werd het destijds een moeizame 2-3 winst.

In de eerste helft was Almere de veel betere ploeg maar de kansen benutten was de eerste helft een groot probleem. Diverse pogingen gingen in rook op terwijl wat meer overleg vaak tot meer succes had geleid. In de 15e minuut was er een pittige overtreding  van de Meer op Almere speelster Bobbi van Hameren maar de vrije trap die hier op volgde van Elliane Wijkhhuizen leverde niet het gewenste resultaat op. In de 25e minuut weer een kans maar aanvoerder Juanita Dollart schoot over het vijandelijke doel. De Meer krabbelde wat terug maar kwam maar sporadische voor het doel van Almere en was het Almere-doelvrouw Elsa Ekkelenkamp die zich niet liet verrassen. Tien minuten voor de rust had Almere zeker moeten scoren maar Thashanya Suart kon deze mogelijkheid niet verzilveren. Ook vlak voor de rust was er nog een 100% kans  maar ook nu was de scherpte bij de Almeerse dames er niet.

Na de hervatting deed Almere vrij snel goede zaken en was het Bobbi  van Hameren die haar ploeg snel op 1-0 zette en dat was zeer terecht. Almere bleef nu druk houden op de Amsterdammers maar wist ook nu de meest mooie kansen niet te benutten. Ook schoten van Esmeralda de Vlugt en Geneva Neslo leverde geen goal op. De Meer probeerde wel om de gelijkmaker te forceren maar was niet bij machte om tot scoren te komen. In de 85e minuut viel dan toch de 2-0 door  Thashanya Suart die slim gebruik maakte van een fout bij De Meer. Hierna had Almere de kans om de score uit te breiden maar het bleef bij de 2-0 en dat had deze middag veel meer moeten zijn. Almere zit wel op koers voor de playoffs maar zal in de resterende drie wedstrijden nog wel punten moeten pakken.

Komende wedstrijd gaat de ploeg van trainer Lando Sandaal Buma op bezoek bij WVHEDW.