FC Almere
Media Inschrijf formulier Contactformulier RIVM registratie Agenda Facebook logo
Afgekeurde velden
MediaInschrijf formulier ContactformulierRIVM registratie Agenda
mooie zege zaterdag 1. terug
maandag 02-12-2019

Knappe winst FC Almere op Delta Sports´95 (5-2).

Zaterdag tweedeklasser FC Almere heeft zaterdag een mooie overwinning behaald op het op de tweede plaats staande Delta Sports. De ploeg van coach Charles Loots wist in het laatste kwartier van de wedstrijd de overwinning naar zich toe te trekken. De Almeerders staan nu op de vijfde plek op de ranglijst en eerste in de tweede periode.

Wel moest FC Almere twee belangrijke spelers missen deze middag, doelman Gijs Roelofsen was nog geblesseerd en werd vervangen door Nordin Vermeulen en aanvoerder Peter van Dongen was niet aanwezig vanwege blijde familie omstandigheden. Mitchel Smit nam de aanvoerdersband over.

Het duel kenmerkte zich door twee ploegen die vol voor de aanval kozen. De gasten kregen de eerste kans maar kon niet tot scoren komen en aan de andere kant was Almere kansrijk maar Rogier Arduin zag zijn inzet gestopt. Toch was FC Almere in de 6e minuut trefzeker, een voorzet van Mike de Blieck werd door Gary Bouwmeester slim ingekopt 1-0. De gasten kwamen echter goed terug maar verzuimde om de gelijkmaker in te schieten. In de 15e minuut deed Almere het beter en wist via Mitchel Smit de voorsprong te verdubbelen 2-0. Hierna moest Almere ver terug en kreeg Delta Sports aardig wat mogelijkheden maar de zuiverheid ontbrak bij de ploeg van coach Herman Wallenburg. In de 30e minuut had de aansluiter wel gemaakt kunnen worden maar de harde inzet van Lennart Dubbeldam werd uitstekend verwerkt door Almere-doelman Nordin Vermeulen. Fc Almere kreeg voor de rust toch nog een mooie kans maar Mike de Blieck zag zijn inzet net nog geblokt. Ook maakte Lesley Vlieger zich even later goed vrij maar zijn assist op Rogier Arduin werd niet verzilverd. Delta Sports bleef vechten voor de aansluiter en kreeg deze uiteindelijk ook, na slecht wegwerken bij Almere was het Berend Heinen die zijn ploeg weer hoop gaf 2-1.

Na de hervatting weer twee ploegen die alles op de aanval gooide en daar hadden de gasten in de 52e minuut succes mee,een voorzet van Dion van Burik werd door Almere verdediger Zakaria Lamhamdi in eigen doel gewerkt 2-2. Beide partijen wisselde wat spelers en bleef het spel op en neer gaan. In de 65e minuut eerst een kans voor Vlieger maar even later werd het wel 3-2 voor de thuisclub, Rogier Arduin werd knap aangespeeld en ging langs z´n tegenstander en haalde genadeloos uit en gaf  Delta Sports doelman Matijs Mocking het nalijken. Delta Sports moest nu komen en deed dat ook en moest dit later bekopen met nog twee treffers voor Almere. Eerst was het Mike vde Blieck die fraai de 4-2 maakte maar de 5-2 werd even later door Jerryl Korthuis binnen geschoten.  Almere-coch Loots was natuurlijk dik tevreden over zijn team en prees zijn ploeg dan ook gezien de veerkracht en grote dosis inzet. ”Dit was een wedstrijd waar alles inzat en ondanks wat omzettingen bleven ze zich aan de afspraken houden wat uiteindelijk dit succes opleverde, wel moet ik zeggen dat dit wel de beste ploeg was die we tot nog toe hebben bestreden”. Komende zaterdag de Almeerse derby tussen Waterwijk en FC Almere.